Stiri de ultima ora

Topul celor mai bune 10 licee din București. Câte locuri vor fi disponibile pentru admiterea din acest an?

Topul celor mai bune 10 licee din București. Câte locuri vor fi disponibile pentru admiterea din acest an?
Actualitate
Inspectoratul Școlar al Municipiului București a dat publicității broșura privind admiterea la liceele din Capitală.

Principala modificare este creșterea spectaculoasă a numărului de clase din învățământul profesional. Potrivit broșurii ISMB, numărul de clase de la școlile profesionale este mai mult decât dublat, de la 34 în 2018, la 78 în acest an. De altfel, numărul de clase în învățământul profesionat a fost majorat consistent peste tot în țară, în unele județe fiind cu mult peste ceea ce au solicat inspectoratele județene, noteaază libertatea.ro. 

Textul broșurii prezintă detaliat numărul de clase, specializările, precum și ultima medie de admitere în 2018 de la fiecare liceu pentru ca elevii să se poată orienta mai bine în procesul de completare al opțiunile.

Potrivit broșurii, cea mai dificilă admitere rămâne cea de la Colegiul Național ”Sfântul Sava”, la care media ultimului admis în 2018 a fost de 9.61. În 2019 sunt disponibile 252 de locuri în nouă clase.

ROMÂNIA, ÎN DOLIU! INIMA LUI MIHAI ADEVĂRAT

Media din 2018 la Colegiul Național de Informatică ”Tudor Vianu” a fost 9.57, iar acum sunt alocate 252 de locuri. Același număr de locuri este disponibil și la Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr”, unde ultima media a fost 9.50.

Cu cinci sutimi în minus s-a intrat la Colegiul Național ”Mihai Viteazul”, unde sunt 280 de locuri în zece clase. La Colegiul Național ”Spiru Haret” au fost alocate 224 de locuri în opt clase, iar media ultimului admis anul trecut a fost de 9.33.

A MURIT BĂLAN! VESTEA MORȚII A ȘOCAT TOATĂ ROMÂNIA! INFORMAȚIA A FOST DEJA CONFIRMATĂ!

Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” se află pe poziția a șasea în ierarhia liceelor bucureștene cu o medie de admitere de 9.21 în 2018, acum fiind scoase pentru admitere 224 de locuri în opt clase. Colegiul Național Bilingv ”George Coșbuc” are 168 de locuri în șase clase a IX-a, iar media ultimului admis anul trecut a fost de 8.81. Pentru Colegiul Național ”I.L. Caragiale” au fost alocate 280 de locuri în 10 clase, la o medie de 8.66 în 2018. În topul primelor zece licee mai intră Liceul Teoretic ”Nicolae Iorga”, șase clase și o medie de admitere în 2018 de 8.65 și Liceul ”Jean Monnet”, cinci clase și o medie de 8.32.

Admiterea la liceu se va desfășura în mai multe etape, în funcție de tipul de liceu și profilul la care elevul se înscrie, toate termenele fiind trecut în broșura Inspectoratului Școlar al Capitalei. Consultați AICI broșura pentru admiterea la liceu 2019   
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus