Stiri de ultima ora

SUA, lovite de caniculă și viituri. O localitate a fost devastată aproape în totalitate după o ploaie torențială

SUA, lovite de caniculă și viituri. O localitate a fost devastată aproape în totalitate după o ploaie torențială
Actualitate
Statele de pe coasta de Vest a Statelor Unite se confruntă cu zeci de incendii uriaşe de vegetaţie, provocate de secetă şi de caniculă.

În schimb, în statul Colorado, o localitate a fost devastată aproape în totalitate de o viitură izbucnită din senin, după o ploaie torenţială. În doar câteva minute, puhoiul a distrus case şi a rupt poduri într-o zonă afectată în urmă cu doar câteva săptămâni de un incendiu de vegetaţie. Localnic: ”Am simțit mirosul înainte să vedem ce se întâmplă. Se simțea mirosul de nămol în aer, apoi am auzit zgomotul făcut de viitură.” După o furtună puternică, o viitură însoțită de o alunecare de teren a lovit cu violență mica localitate aflată într-o zonă idilică, pe malul unui râu din statul american Colorado.

Localnic: ”Apa era pur și simplu neagră, venea foarte repede, nu am mai văzut așa ceva niciodată.” Dillon Thomas, reporter CNN: ”Distrugerile provocate aici, în zona Black Hallah Road, ne ajută să înțelegem gravitatea inundației. Mii de copaci care au blocat cursul râului Poudre chiar în spatele meu, o casă distrusă pe mal, ușa, acoperișul și chiar un frigider împrăștiate pe malul râului.” Dan Bond, unul dintre localnici, a fost surprins în casă de viitură. Localnic: ”M-am uitat pe podea și erau aproape 15 centimetri de nămol și apă trecând pe lângă ușa mea.” Primul lui gând a fost să-și salveze mobila de pe terasă, dar și-a dat repede seama că puhoiul de nămol și apă nu va lăsa nimic în urma lui. Localnic: ”Îi cunoșteam pe toți cei care aveau case în zona asta. În momentul acela, da, erau toate distruse.” Într-una dintre casele luate de ape locuia un bătrân, împreună cu cei doi copii ai săi și cu nora lui. Femeia a fost găsită fără viață, iar ceilalți trei membri ai familiei sunt dați dispăruți.

Localnic: ”I-am văzut casa luând-o la vale pe râu și știu că am stat de vorbă cu el cu vreo jumătate de oră înainte să vină furtuna, așa că sunt sigur că era în casă.” Inundații puternice au avut loc și în Utah, unde puhoaiele de apă și nămol au format cascade impresionante pe versanții unui canion din sudul statului.
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus