Stiri de ultima ora

Spitalul din Omsk devine un loc periculos - Încă un medic care l-a tratat pe Alexei Navalnîi a murit

Spitalul din Omsk devine un loc periculos - Încă un medic care l-a tratat pe Alexei Navalnîi a murit
Actualitate
Încă un medic de la spitalul din Omsk unde a fost tratat Alexei Navalnîi imediat după ce a fost otrăvit vara trecută, a încetat din viață. Este vorba despre șeful secției de traumatologie și ortopedie, Aghișev Rustam Gabasovici, care a murit săptămâna trecută, potrivit unui comunicat al spitalului, potreivit digi24.ro.

În vârstă de 63 de ani, acesta suferise un atac cerebral în decembrie. Cauzele exacte ale decesului său nu au fost însă precizate.

Alexei Navalnîi a fost internat la Omsk în luna august a anului trecut. Inițial, spitalul de urgență a recunoscut că acesta a fost otrăvit, dar apoi a negat.

În octombrie anul trecut, un alt medic din conducerea spitalului din Omsk, Anatoli Kalinicenko, și-a dat demisia și a spus că se mută la o clinică privată, pentru că iubește mai mult chirurgia decât sarcinile administrative, relatează Radio Europa Liberă. Când Navalnîi a fost adus la spital cu simptome de otrăvire, în august 2020, Kalinicenko a fost cel care răspundea de secția unde a fost internat, cel care a comunicat cu presa, dar și cu medicii din Germania, unde disidentul a fost transferat ulterior.

La scurt timp, medicul-șef al spitalului, Aleksandr Murahovski, membru al Partidului Rusia Unită aflat la conducere, a preluat personal comunicarea cu presa și a anunțat că starea de sănătate a lui Navalnîi s-a deteriorat din cauza unei „boli metabolice”. Tot el este cel care a întârziat transferul lui Navalnîi la Berlin cu două zile. Ulterior, Murahovski a fost promovat ministru al sănătății în regiunea Omsk.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus