Stiri de ultima ora

Senatorul USR Vlad Alexandrescu, a carui fata a fost gazata de jandarmi pe 10 august: "Exista interesul de a-i proteja pe vinovati. DIICOT ramane o institutie pesedizata"

Senatorul USR Vlad Alexandrescu, a carui fata a fost gazata de jandarmi pe 10 august: Exista interesul de a-i proteja pe vinovati. DIICOT ramane o institutie pesedizata
Actualitate
DIICOT ramane o institutie pesedizata, declara senatorul USR Vlad Alexandrescu , in contextul implinirii a doi ani de la reprimarea manifestatiei din 10 august, din Piata Victoriei. El afirma ca intre institutiile statului ar exista o coniventa, pentru ca vinovatii sa nu fie pedepsiti.Vlad Alexandrescu isi aminteste cum a trait evenimentele din 10 august 2018. "Am fost in Piata Victoriei in 10 august 2018, am primit si eu, ca multi altii, gaze lacrimogene din partea jandarmilor, in plina figura. Fata mea a fost adusa in stare de inconstienta si a fost necesara interventia SMURD , din cauza actiunii jandarmilor. Va puteti imagina cum e sa te intalnesti cu propriul tau copil transportat pe targa in stare de inconstienta de catre un echipaj al SMURD," declara parlamentarul la RFI. Senatorul USR deplange faptul ca "nu s-a identificat nici un vinovat, nici un decident din perioada aia, nici un sef de Jandarmerie nu a fost tras la raspundere pentru acele violente (...). A doua frustrare vine de la acel sentiment pe care il avem si il am si eu, de coniventa intre institutii (...).Eu nu inteleg si cred ca nu sunt singurul, cum se poate ca odata ce Dragnea este in puscarie, Dancila si Carmen Dan sunt out din Guvern, exista in continuare interesul de a-i proteja pe vinovatii acelei zile. Ma alatur si eu acestui grup de oameni care incearca sa inteleaga cum este posibil ca odata ce Tudorel Toader a plecat de la Ministerul Justitiei, odata ce s-a schimbat conducerea DIICOT, institutia sa ramana la fel de pesedizata ca inainte de schimbarile de la sfarsitul anului trecut, cand s-a schimbat Guvernul. Si am vazut ca domnul Orban si domnul Iohannis se declara absolut uimiti de clasarea dosarului 10 august (...). Dar nu tocmai domnul Iohannis si cu domnul Predoiu au numit-o in functie pe doamna Giorgiana Hosu?".
www.ziare.com

Articole similare :
comments powered by Disqus