Stiri de ultima ora

Semnal de alarmă - Un medicament esențial bolnavilor de cancer nu există în România: Vesanoid ar putea salva multe vieți! E o crimă!

Semnal de alarmă - Un medicament esențial bolnavilor de cancer nu există în România: Vesanoid ar putea salva multe vieți! E o crimă!
Actualitate
Un medicament esențial în tratarea cancerului a dispărut din România. Când însă apare el este la niște prețuri prohibitive pentru cei care au nevoie de acest tratament. Este vorba de Vesanoid. El NU are înlocuitor!

Ințial medicamentul era pe lista medicamentelor compensate. Apoi a fost scos... și nu a mai fost importat de Unifarm care a rămas din motive neștiute fără autorizația de punere pe piață a Vesanoid. Ulterior medicamentul apare în țară prin diverși importatori privați dar la prețuri exorbitante.

Toată povestea medicamentului fără de care cancerul nu poate fi tratat o relatează jurnalista Adriana Vitan Balint:

”Hai să vă spun o poveste reală, dramatică, din România zilelor noastre, aia în care nu sunt bani pentru nimic, dar Cîțu ne anunță că a comandat și va plăti 2 miliarde de euro pentru 120 de milioane doze de wakcin, la o populatie wakcinabilă, rămasă neinjectată, de nici 9 milioane de persoane.

O prietenă îsi depistează copilul, în urma unei hemoragii, cu o formă de leucemie extrem de agresivă, dar cu tratament care are șanse de vindecare 95%.

Tratamentul constă în administrarea unui medicament care NU are înlocuitor, se numește Vesanoid, produs de Cheplapharm, Germania. Singurul importator de Vesanoid in România este Unifarmul. La începutul anului, "marele" si "purul" ministru al sanătătii, Vlad Voiculescu, exact cel care se lăuda cum aducea el din Austria medicamente bolnavilor de cancer, scoate de pe lista medicamentelor compensate Vesanoidul.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus