Stiri de ultima ora

Scandal în PNL, între taberele Cîțu și Orban. Acuzații de ”trădare” și ”război”

Scandal în PNL, între taberele Cîțu și Orban. Acuzații de ”trădare” și ”război”
Actualitate
Scandal în PNL între ”taberele” Cîțu și Orban. Totul a pornit după ce, sâmbătă, președintele PNL Ludovic Orban a declarat că, atunci când a negociat cu USR-PLUS și UDMR formarea coaliției guvernamentale, a fost ”părăsit” de colegii săi.

El a spus că Ludovic Orban nu va pierde funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor dacă la congresul PNL nu va mai obţine prima poziţie în partid. "Nu, este o speculaţie. Ludovic Orban a fost ales, noi, după congres, trebuie să fim şi mai uniţi şi în niciun caz să se creeze astfel de chestiuni. Eu nu consider că trebuie să piardă funcţia. Trebuie, în schimb, să colaboreze cu Florin Cîţu şi cu Guvernul", a subliniat liberalul. Rareş Bogdan i-a reproşat lui Ludovic Orban faptul că a vorbit public despre conflictele din PNL. "M-am supărat puţin pe Ludovic, că nu e normal să ducă conflictele în afară şi am promis cu toţii că nu ne atacăm în spaţiul public, nu ştiu ce l-a apucat, la experienţa pe care o are, să facă acest lucru", a mai spus liderul PNL.

De ce s-au supărat susținătorii lui Cîțu

  Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că, în timpul negocierilor pentru formarea coaliţiei şi a guvernului, a fost "părăsit" de echipa de negociere, din care făceau parte Rareş Bogdan, Raluca Turcan şi Robert Sighiartău. Potrivit declarațiilor lui Orban, aceștia au încercat să provoace convocarea nestatutară a unui Birou Politic Naţional "pentru a arunca în aer formarea coaliţiei".

Felul în care Ludovic Orban a ”cedat” către USR-PLUS unele funcții din Guvern i-a nemulțumit pe unii lideri PNL.  Rareş Bogdan, Turcan şi Robert Sighiartău sunt susținători ai premierului Florin Cîțu, care candidează la congresul PNL din     
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus