Stiri de ultima ora

Scandal în Consiliul Naţional al Rectorilor: Remus Pricopie îl acuză pe Sorin Cîmpeanu că ocupă ilegal funcţia de preşedinte

Scandal în Consiliul Naţional al Rectorilor: Remus Pricopie îl acuză pe Sorin Cîmpeanu că ocupă ilegal funcţia de preşedinte
Actualitate
Remus Pricopie, rectorul SNSPA, îl acuză pe deputatul Sorin Cîmpeanu, rector USAMV Bucureşti, că ocupă ilegal funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor, după ce mandatul i-a încetat în luna mai. Pricopie afirmă că situaţia este perpetuată din interese de partid, iar legea a devenit opţională inclusiv pentru Guvern.

"De ce este sacrificat CNR?

Ocupat cu politica, rectorul Sorin Cîmpeanu a uitat să ne spună că, indiferent cât ar încerca să se ascundă după chichițe procedurale, mandatul domniei sale de Preşedinte #CNR a expirat în luna mai 2020.

Prin urmare, pentru prima dată în istoria CNR, acest for de dialog pe învățământ superior - „vocea universităților românești” - se situează în afara legii și a propriilor norme de funcționare, atât pe problema neimplicării în politică, cât și pe subiectul reprezentării legale.

Este păcat că legea a devenit opțională, iar multe instituții ale statului, inclusiv Guvernul, tolerează acest comportament.

Cum nu toate universitățile acceptă această impostură, la un moment dat, subiectul se va clarifica (probabil în instanță, dacă nu se va recunoaște realitatea), dar până atunci asistăm la distrugerea unor instituții, pentru interese mici, personale și de partid. Oare de ce?

Nu-i cer demisia „Președintelui CNR” pentru că nu are cum să-și dea demisia dintr-o funcție pe care o deține ilegal sau, mai exact, NU o mai deține.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus