Stiri de ultima ora

Sancțiuni în PSD, după alegerile locale. Ce lideri și-au pierdut funcțiile în partid

Sancțiuni în PSD, după alegerile locale. Ce lideri și-au pierdut funcțiile în partid
Actualitate
Sancțiuni în PSD, după alegerile locale. Ce lideri și-au pierdut funcțiile în partid

05-10-2020 19:09 Autor: Stirileprotv.ro

În Partidul Social Democrat au început sancțiunile după alegerile locale.

Primul care își pierde fotoliul este Marian Oprișan, cel care a condus Vrancea în ultimele două decenii. Și fostul premier Viorica Dăncilă și-a pierdut luni ultima funcție din partid, cea de președintă a Organizației de Femei PSD.

Viorica Dăncilă și Marian Oprișan și-au pierdut funcțiile  

După ce a pierdut alegerile în Vrancea, Marian Oprișan, unul dintre cei mai longevivi baroni locali, și-a pierdut luni și funcția de șef al filialei PSD Vrancea. Conform unor surse, șeful partidului i-a cerut demisia, însă Marian Oprișan a refuzat. Ciolacu a sunat mai mulți lideri vechi din PSD, cum ar fi Paul Stănescu și Claudiu Manda, pe care i-a întrebat dacă nu vor ei funcția. Însă toți l-au refuzat, așa că a preluat el funcția lui Oprișan. Marcel Ciolacu, președinte al Partidului Social Democrat: „A fost un vot, mi-am asumat eu interimatul.”

Și Viorica Dăncilă a fost sancționată luni. Colegii de partid au votat să fie demisă din singura funcție pe care o mai avea, de președintă a Organizației de Femei. Colega și prietena ei, Gabriela Firea, a fost tratată în mod diferit, deși a pierdut alegerile în Capitală. Va primi un loc pe liste la următoarele alegeri. Marcel Ciolacu: „Gabriela Firea, primul loc la Senat.” Iar filiala PSD Giurgiu nu mai este condusă de Nicolae Bădălău, care de câteva luni are o funcție comodă la Curtea de Conturi. Unii dintre perdanții alegerilor, cum ar fi Felix Stroe de la Constanța, au scăpat deocamdată de sancțiuni.

Ce alți lideri ai PSD se află pe lista neagră  

Pe lista neagră a social democraților mai sunt și alți lideri din teritoriu care au obținut rezultate slabe la alegeri. Printre aceștia se numără Gabriel Zetea (PSD Maramureș) sau Mihai Fifor de la Arad. Toți în afară de Gabriel Zetea de la Maramureș, care are Covid-19, sunt așteptați în următoarele trei zile la sediul din Kiseleff pentru discuții. În ședința de luni s-au discutat și criteriile de alegere a candidaților pentru alegerile parlamentare. Marcel Ciolacu: „Și eu am dosar penal și dumnevoastră aveți. Nu o să avem pe liste candidați cu probleme penale.”
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus