Stiri de ultima ora

Rusia vrea să îl aresteze și pe cel mai bun prieten al lui Aleksei Navalnîi: Ce acuzații îi aduce Moscova

Rusia vrea să îl aresteze și pe cel mai bun prieten al lui Aleksei Navalnîi: Ce acuzații îi aduce Moscova
Actualitate
Un tribunal din Moscova a emis miercuri un nou mandat de arestare pe numele lui Leonid Volkov, unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai opozantului rus Aleksei Navalnîi , informează Reuters şi AFP.

Purtătoarea de cuvânt a tribunalului moscovit Basmanny, Irina Morozova, a precizat că Leonid Volkov este urmărit pentru incitare la comiterea de acte ilegale , cu referire la manifestaţiile neautorizate desfăşurate în ianuarie în Rusia.

Volkov a indicat luni seară pe serviciul de mesagerie Telegram că a discutat cu reprezentanţi ai ţărilor UE despre un pachet de sancţiuni împotriva persoanelor din anturajul preşedintelui rus, Vladimir Putin , ca ripostă la încarcerarea lui Aleksei Navalnîi.

Acesta anunţ a înfuriat Moscova, care a calificat marţi drept trădare faptul că cetăţeni ruşi discută cu ţări străine despre astfel de măsuri.

Uniunea Europeană a cerut de mai multe ori eliberarea lui Aleksei Navalnîi. Acesta a fost arestat în seara de 17 ianuarie la punctul de control al paşapoartelor de pe aeroportul Şeremetievo din Moscova, după ce a revenit de la Berlin, unde fusese spitalizat din august anul trecut din cauza otrăvirii cu agentul neurotoxic Noviciok.

La câteva zile după arestarea sa, Aleksei Navalnîi a ripostat difuzând o anchetă despre imensa şi fastuoasa proprietate de care ar beneficia preşedintele Vladimir Putin pe malul Mării Negre şi a cărei construire ar fi costat peste 1 miliard de euro.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus