Stiri de ultima ora

Rusia reacţionează. Cere dovezi ale otrăvirii lui Navalnîi, după noile sancţini impuse de UE şi SUA. Ministerul rus de Externe: "Răspunsul vine, este deja elaborat.”

Rusia reacţionează. Cere dovezi ale otrăvirii lui Navalnîi, după noile sancţini impuse de UE şi SUA. Ministerul rus de Externe: Răspunsul vine, este deja elaborat.”
Actualitate
Rusia cere din nou dovezi ale otrăvirii opozantului Alexei Navalnîi, după noile sancţiuni impuse de UE şi a măsurilor punitive ale SUA, notează dpa.

„Este revoltător faptul că SUA au susţinut că Agenţia de Informaţii Interne din Rusia, FSB, se află în spatele unei presupuse otrăviri a lui Navalnîi,” a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

”Washingtonul şi Bruxelles-ul ar fi trebuit să aibă dovezi ale otrăvirii,” a adăugat el, potrivit agenţiei Interfax.

Marţi, SUA şi UE au impus sancţiuni împotriva Rusiei în cazul Navalnîi, aflat acum în inchisoare.

Rusia neagă că a existat un atac asupra liderului opoziţiei în 20 august, cu agentul neurotoxic Noviciok, interzis la nivel internaţional.

Patru laboratoare, inclusiv unul aparţinând forţelor armate germane, au confirmat că Navalnîi a fost otrăvit cu Noviciok.

Peskov a calificat deciziile ca ”inacceptabile şi dăunătoare” relaţiilor ruseşti cu UE şi SUA. ”A fost o ingerinţă în afacerile interne ale Rusiei,” a mai spus el.

El a mai precizat  că măsurile punitive dictate împotriva celor şapte persoane apropiate lui Putin sunt ineficiente. „Aceşti oameni nu călătoresc oricum în străinătate şi nu au dreptul să deschidă conturi în bănci străine sau să aibă proprietăţi în străinătate.”

Ministerul rus de Externe a anunţat şi contra-sancţiuni. "Răspunsul vine, este deja elaborat. Nu vă faceţi griji," a declarat miercuri purtătoarea de cuvânt a ministerului, Maria Zakharova.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus