Stiri de ultima ora

Rusia își dotează două fregate cu arma supremă a secolului XXI

Rusia își dotează două fregate cu arma supremă a secolului XXI
Actualitate
Fregatele ”Admiral Amelko” și ”Admiral Ciciagov”, din proiectul modernizat 22350, pot transporta până la 23 de rachete de croazieră, inclusiv arme hipersonice, informează agenția TASS, citând o sursă din industria construcțiilor navale.

”Această pereche (fregatele ”Admiral Amelko” și ”Admiral Ciciagov”) este capabilă să îndeplinească misiuni ce revin navelor clasice, de serie, din acest proiect. Au un set de echipament de luptă sporit. Există posibilitatea instalării armelor hipersonice”, a declarat interlocutorul agenției.

Potrivit spuselor sale, conform contractului, fregatele vor avea câte patru sisteme navale universale de tragere (UKSK), fiecare fiind calculat pentru opt rachete de croazieră ”Kalibr-NK” și/sau ”Oniks”, iar pe viitor – sistemul de rachete hipersonice ”Țirkon”/ Zircon.

Până acum, fregata ”Admiral Gorșkov”, din proiectul 22350, a efectuat deja trei lansări cu racheta hipersonică de croazieră ”Țirkon”/ Zircon, în cadrul testelor. Ultima dată, un astfel de exercițiu a avut loc în decembrie anul trecut. Toate lansările au fost considerate un succes, scrie  vestidinrusia.ro.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus