Stiri de ultima ora

Rovana Plumb merge astăzi în Comisia juridică a Parlamentului European, pentru o audiere neprevăzută

Rovana Plumb merge astăzi în Comisia juridică a Parlamentului European, pentru o audiere neprevăzută
Actualitate
Rovana Plumb riscă să nu primească avizul necesar pentru a face parte din viitoarea Comisie Europeană. Ea a fost chemată, astăzi, în Comisia Juridică a Parlamentului European pentru o audiere excepțională. Trebuie să dea lămuriri cu privire la depuse la Bruxelles și la București. Ieri, nu a reușit să-i convingă pe membrii comisiei, care i-au cerut să traducă în engleză declaraţia depusă în România şi să ofere detalii despre împrumuturi de un milion de euro.

Zece comisari propuși au fost obligați să ofere clarificări comisiei juridice cea care se asigură că niciunul dintre candidați nu este în situația unui potențial conflict de interese.

Dintre ei, numai Rovana Plumb și candidatul Ungariei sunt chemați să ofere informații suplimentare. Toți ceilalți au primit undă verde să treacă la etapa audierilor în comisiile de resort.

Mai exact, Comisia Juridică a sesizat că există diferențe între declarația de avere depusă în România de Rovana Plumb și cea trimisă la Bruxelles. Din cea trimisă Parlamentului European lipseau două împrumuturi în valoare de aproape un milion de euro.

Această audiere nu ar fi trebuit să aibă loc în procedura normală a numirii în Comisia Europeană. Singura audiere programată era pe 2 octombrie, în comisia pentru transporturi a Parlamentului European. Dar acum această audiere e incertă.

Comisia juridică are inclusiv posibilitatea să împiedice candidatura Rovanei Plumb situație în care România ar fi obligată să vină cu o altă propunere.

Problemele din declarația de avere a Rovanei Plumb

Potrivit declarației de avere depuse în data de 25 iunie 2019 la Camera Deputaților, Rovana Plumb ar avea un împrumut la BRD făcut în anul 2007, în valoare de 800.000 euro, cu scandență în 2030. De asemenea, Plumb mai are un împrumut făcut în acest an, în valoare de 800.000 lei, cu scadență în 2021.

La categoria „plasamente, investiții directe și împrumuturi acordate” apare suma de 800.000 lei, sumă plătită conform Legii 334/2006. Beneficiarul a fost „mandatar financiar PSD pentru campania europarlamentare 2019”, potrivit declarației de avere care apare pe site-ul Camerei Deputaților.

Siegfried Mureșan: 
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus