Stiri de ultima ora

Românii plecați în străinătate vor găsi și anul acesta produse tradiționale de Paști în magazine

Românii plecați în străinătate vor găsi și anul acesta produse tradiționale de Paști în magazine
Actualitate
Românii de peste mări şi țări vor simţi şi anul acesta gustul Paştelui chiar dacă nu vor ajunge acasă. Magazinele cu produse trimise din ţară s-au aprovizionat temeinic şi vând deja ouă vopsite, cozonaci, sau drob.

Ai noştri, cumpăra cu nostalgie, iar în felul acesta îi ajută pe patroni să depăşească această perioadă dificilă. Teodora Drăgulescu - proprietara unui lanţ de magazine: "E cam trist, pentru cei care sunt plecaţi de-acasă. Dar pe masa noastră există drob, există miel, există pască, există cozonac". Mergem acum în nordul Italiei, unde lucrurile stau cam la fel. Maricica Asavi - proprietara unui magazin: "Toate produsele sunt aduse de la producătorii noştri români. Sunt foarte bucuroşi că găsesc tot ce îşi doresc pentru masa de Paşti".

Clientă în magazin: "Produsele care le găteau părinţii, aia ne lipseşte cel mai mult. Şi venim din alt oraş ca să ne luăm produsele care ne lipsesc". Clientă: ”Ne lipseşte spiritul. Sunt români care n-au fost 3-4 ani acasă". Adelin Marius Cosmeiu, proprietar magazin produse românești: ”Bineînţeles că sunt alte taxe şi e vorba de transport la mijloc, dar am reuşit să avem nişte preţuri rezonabile. De exemplu un cozonac de casă, la 600 de grame îl găsiţi la noi la preţul de 4,90 Euro". Merg magazinele merg şi firmele care le distribuie alimentele. Raul Timaru - managerul unei firme de distribuţie: "Un vin bun românesc, miei congelaţi, din Bistriţa. Am trimis, începând de la ceapă verde, la leuştean, la drob. Absolut tot ce poţi găsi într-un magazin de cartier din România, poţi găsi în Paris, în Londra, fără niciun fel de problemă". Rareș Pripon, Director de export magazin produse tradiționale: "Avem din Suedia, din Franţa, Italia, aproape toate ţările din Uniunea Europeană avem parteneri cu care lucrăm". În această patiserie din Oradea, se coc, mii de cozonaci, cornuleţe sau turte de pască. Mai mult de jumătate din marfă ajunge în occident.

Ioana Popa - directoarea unei patiserii: ”Comenzile au crescut, cererile sunt din ce în ce mai mari, atât pe cozonaci, cât şi pe pască, cornuleţe". Cu 60 de euro o familie de români din străinătate îşi poate umple masa de sărbătoare cu gusturi de acasă.  
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus