Stiri de ultima ora

Review iPhone 12 şi iPhone 12 Pro Max VIDEO

Review iPhone 12 şi iPhone 12 Pro Max VIDEO
Actualitate
Apple a lansat anul acesta mai multe telefoane ca niciodată. Inclunzând iPhone SE (2020) şi variantele pentru spaţiul de stocare, există o versiune de iPhone începând cu 399 de dolari, până la 1.399 de dolari. Am avut în teste de la iStyle în ultima săptămână două modele: iPhone 12 versiunea de 64GB şi iPhone 12 Pro Max versiunea de 128GB. 

Cum multe lucruri sunt similare pentru cele două telefoane, acest review va acoperi ambele device-uri, urmând să semnalăm lucrurile diferite pe parcurs.

Design şi display

Pentru prima dată după câţiva ani, Apple a schimbat design-ul iPhone-ului, revenind oarecum la cel cu care impresiona când era lansat iPhone 5. Marginile curbate ale telefoanelor dispar, ambele telefoane având margini drepte. Acest lucru ajută atunci când ţii telefonul în mână, fiind redus riscul de a-l scăpat. Dacă însă nu doreşti margini drepte, cu o husă se reduce senzaţia iar senzaţia este asemănătoare cu cea de la generaţia precedentă.

iPhone 12 are un display de 6.1 inci şi cântăreşte doar 164 de grame. Este foarte uşor de manevrat cu o singură mână. De partea cealaltă, iPhone 12 Pro Max are ecran de 6.7 inci, cel mai mare pus vreodată de Apple pe un iPhone, iar greutatea telefonului este de 228 grame. Venind de pe un telefon cu Android cu display de 6.67 inci, nu am avut probleme în a-l manevra. Este puţin mai lat decât acela, însă este confortabil de utilizat. Dacă însă ţi s-a părut prea mare iPhone 11 Pro Max care are 6.5 inci, acesta ţi se va părea dificil de manevrat.

Ambele display-uri sunt Super Retina XDR OLED, vin cu HDR10 şi Dolby Vision. Imaginea pe display este impecabilă indiferent de conţinutul afişat. Display-ul despre 12 Pro Max este puţin mai luminos, însă acest lucru este sesizabil doar în condiţii de lumină puternică în exterior. Pentru filme cu suport Dolby Vision experienţa este fantastică. La fel şi în cazul clipurilor filmate cu telefonul care îşi pierd uşor din impresia oferită atunci când sunt vizionate pe un alt ecran. Mai multe despre asta însă la capitol cameră foto. Un alt amănunt legat de ecran: Apple s-a lăudat că display este de 4 ori mai rezistent la impact. Nu am putut testa acest lucru, însă am sesizat că acest scut de ceramică folosit de Apple face ca display-ul să fie mai vulnerabil la zgârieturi minore. E suficient să atingi cu unghia şi poate rămâne semn. Varianta ideală este folosirea unei sticle de protecţie cum începi să foloseşti device-ul.

Ambele device-uri sunt rezistente la apă, având certificare IP68 (până la 6 metri timp de 30 de minute), nu au jack de 3.5 mm şi au sunet stereo. Deşi grilajul de la 12 Pro Max este puţin mai mare, diferenţa este aproape insesizabilă. Ambele au sunet puternic şi clar, device-ul mai mare oferind ceva mai mult bass. 

Versiunea din România vine fără acel geam mic lateral pentru tehnologia 5G. Pe partea dreaptă este butonul pentru Siri, iar pe cea stângă ai tastele de volum şi cel cu care treci la modul silenţios/sunet. Telefonul are doar un port Lightning iar în cutie vine un cablu Lightning - USB Type C. Ceea ce reprezintă un dezavantaj dacă doreşti să transferi fişierele pe un laptop care nu are port USB Type C. Şi îţi trebuie şi încărcător care să aibă o astfel de ieşire. 

Versiunea de iPhone 12 testată era Project Red, una dintre cele mai atragătoare variante pentru iPhone 12 din punctul meu de vedere. Chiar dacă nu este un roşu aprins, nefiind o culoare ţipătoare, telefonul oferă impresia unui device premium. Pentru iPhone 12 Pro Max am avut versiunea gold. Pe spate este deschisă, aproape de alb, galbenul de pe lateral fiind elegant, deloc ostentativ. Însă acea suprafaţă la 12 Pro Max atrage multe amprente iar folosirea unui huse transparente anulează efectul dat de acel auriu.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus