Stiri de ultima ora

Reacția Ursulei von der Leyen după ce Macron a spus că NATO e "în moarte cerebrală"

Reacția Ursulei von der Leyen după ce Macron a spus că NATO e în moarte cerebrală
Actualitate
Reacția Ursulei von der Leyen după ce Macron a spus că NATO e "în moarte cerebrală"

Preşedinta aleasă a CE, Ursula von der Leyen, a asigurat vineri că NATO este o instituţie "remarcabilă", la o zi după ce preşedintele francez Emmanuel Macron a evocat o Alianţă atlantică în stare de "moarte cerebrală".

"Trebuie clarificat acum care sunt obiectivele strategice ale NATO", a afirmat şeful statului francez, pledând din nou pentru consolidarea unei Europe a apărării, în contextul în care viitorul summit al Alianţei Nord-Atlantice va avea loc la Londra la începutul lunii decembrie.

Şi secretarul de stat american Mike Pompeo a avertizat vineri, în declaraţii făcute la Berlin, că NATO trebuie să "crească" şi să se schimbe, în caz contrar riscând să devină "depăşită". Cancelarul german Angela Merkel a estimat în schimb că Emmanuel Macron a folosit termeni radicali când a susţinut că "suntem pe punctul de a asista la moartea cerebrală a NATO". Eu nu cred că o astfel de apreciere intempestivă este necesară, chiar dacă avem probleme, chiar dacă trebuie să ne dezmeticim , a spus Merkel într-o conferinţă de presă comună cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, desfăşurată în capitala germană.
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus