Stiri de ultima ora

Raed Arafat a primit de la ambasadorul Franţei distincţia de Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare

Raed Arafat a primit de la ambasadorul Franţei distincţia de Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare
Actualitate
Medicul Raed Arafat, secretar de stat în Minsterul Sănătăţii şi fondator al SMURD, a primit joi seară, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Amabasada Franţei, distincţia de Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare, despre care a spus că îl responsabilizează faţă de România şi faţă de Europa.

Distincţia i-a fost acordată, în numele preşedintelui Franţei, de către ambasadorul acestei republici în România, Philippe Gustin.

"Franţa, prin ambasada sa de la Bucureşti, a apreciat că virtuţile dumneavoastră vă îndreptăţesc să primiţi cea mai înaltă distincţie franceză. Nu se putea să nu vă fie atribuită Legiune de Onoare: sacrificiu, devotament, tenacitate, curaj, abnegaţie, corectitudine, excelenţă şi, aş adăuga, încrede într-o lume mai bună. Dar mai presus de toate aş reţine pasiunea pe care o puneţi în slujba unei profesii exigente", a spus ambasadorul Franţei, în discursul de la ceremonie.

Ambasadorul a mai apreciat că "lupta" dusă de Arafat pentru asigurarea primului ajutor în situaţii de urgenţă şi nu numai tuturor cetăţenilor, indiferent de mijloacele de care dispun, are, fără îndoială, o dimensiune socială crucială, din care Comisia Europeană ar face bine să se inspire.

Raed Arafat a mulţumit ambasadorului, recunoscând totodată că distincţia îl responsabilizează nu doar faţă de România, ci şi faţă de Europa. "Ceea ce facem acum facem nu numai pentru noi, ci şi pentru Europa, pentru că sistemul de urgenţă din România nu se dezvoltă izolat, ci împreună cu cel european", a mai spus fondatorul Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD).
www.gandul.info

Articole similare :
comments powered by Disqus