Stiri de ultima ora

Proteste în Rusia. Poliţia a reţinut peste 5.000 de protestatari care îl susţin pe disidentul rus, Aleksei Navalnîi

Proteste în Rusia. Poliţia a reţinut peste 5.000 de protestatari care îl susţin pe disidentul rus, Aleksei Navalnîi
Actualitate
Într-o demonstraţie de forţe, poliţia a închis străzile care duc spre Kremlin şi staţiile de metrou din Moscova. Protestatarii au mărşăluit spre închisoarea unde Navalnîi este reţinut şi au urlat mesaje precum ”Eliberaţi-l acum!”. La un moment dat, un cordon de protestatari au ridicat mâinile în faţa echipajelor de poliţie şi au scandat ”Nu suntem inamicii voştrii”.

Yulia, soţia lui Navalnîi, s-a alăturat şi ea protestatarilor şi a ieşit în stradă, deşi cu o seară înainte a spus că a avut un atac de panică, de frica repercusiunilor pe care oamenii le-ar putea suferi din cauza ieşirilor în stradă. ”Sunt conştientă că trăim într-o ţară lipsită de legi, unde corupţia conduce. Mi-aş dori să trăim altfel”.

Yulia Navalnya a fost şi ea reţinută, alături de ceilalţi 5.021 de protestatari , conform grupului de monitorizare OVD-Info. Ea a fost eliberată în decurs de câteva ore.

”Dacă rămânem tăcuţi, o să vină după noi mâine”, a scris Yulia pe contul său de Instagram înainte de a participa la proteste.

Pentru aliaţii lui Navalnîi , protestele sunt şi o formă de susţinere, după ce . Unul dintre cei reţinuţi este fratele lui Navalnîi, Oleg.

Poliţia a anunţat în decursul săptămânii trecute că protestele sunt considerate ilegale şi cei care ies în stradă vor fi reţinuţi şi riscă să fie urmăriţi penal. Cu toate acestea, mii de oameni au mărşăluit duminică pentru Navalnîi. Aliaţii disidentului rus s-au organizat pe reţelele de socializare. Ei au modificat de nenumărate ori locul de întâlnire şi astfel au îngreunat misiunea poliţiei, de dispersare a grupurilor.

Aleksei Navalnîi este acuzat de încălcarea termenilor eliberării sale condiţionate. Instanţa va decide marţi dacă va fi condamnat la 3 ani de închisoare. Leonid Volkov, un aliat apropiat lui Navalnîi, i-a încurajat pe protestatari să vină la tribunal şi să-l susţină pe Navalnîi.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus