Stiri de ultima ora

Protest al profesorilor din Teleorman. Cadrele didactice sunt nemulţumite de salarizare şi de lipsa de personal

Protest al profesorilor din Teleorman. Cadrele didactice sunt nemulţumite de salarizare şi de lipsa de personal
Actualitate
Mai mulţi profesori din judeţul Teleorman au protestat, marţi, în faţa Casei de Cultură din Alexandria, fiind nemulţumiţi de salarizare şi de lipsa de personal. Dacă solicitările nu le vor fi ascultate, dascălii ameninţă să continue mişcările de stradă în faţa Ministerului Educaţiei.

Protest al profesorilor din Teleorman. Cadrele didactice sunt nemulţumite de salarizare şi de lipsa de personal

Aproximativ 25 de profesori din judeţul Teleorman s-au adunat, marţi, în faţa Casei de Cultură din Alexandria pentru a-şi exprima nemulţumirile legate de salarizare şi faţă de lipsa de personal.

Aceştia cer Ministerului Educaţiei să renunţe la intenţia de a diminua dreptul la concediul de odihnă anual al directorilor unităţilor de învăţământ, cer plata unor ore suplimentare, plata sporului de uzură neuropshică şi revizuirea costului standard per elev, în momentul acesta existând în Teleorman unităţi de învăţământ care nu au paznici, pedagogi, administratri sau îngrijitori.

Profesorul Tudor Spiridon, preşedintele Sindicatului "Spiru Haret", filiala Teleorman s-a aflat printre nemulţumiţi, el declarând că lucrurile trebuie să intre în normalitate pentru profesorii din Teleorman.

"Suntem aici să semnalăm problemele şcolii româneşti şi, implicit, a celei teleormănene, şcoală care suferă de foarte mulţi ani şi ale cărei probleme încă nu s-au rezolvat. Şi am ieşit încă o dată să semnalăm prefectului judeţului Teleorman toate problemele astea şi să-l rugăm să transmită semnalele noastre dincolo, la Guvernul României şi la Ministerul Educaţiei, pentru a le cunoaşte şi a lua măsuri", a declarat Spiridon.

Cadrele didactice prezente s-au arătat dispuse să continue protestele şi se gândesc chiar să meargă la Bucureşti, pentru a-şi striga nemulţumirea în faţa Ministerului Educaţiei.

"Se spune că învăţământul nu merge din cauza cadrelor didactice, dar nu e ăsta motivul, e subfinanţat. Directorilor li s-a scăzut concediul, tare mă tem să se întâmple asta şi cu cadrele didactice. Noi nu ne putem desfăşura activitatea în învăţământ fără personal auxiliar. Fără ei, noi nu ne putem desfăşura activitatea. O să ieşim în stradă, inclusiv vom picheta Ministerul Educaţiei, astăzi am dat un semnal pe plan local, anunţăm prefectul, dumnealui să-şi informeze superiorii. Şi apoi să respecte ce au promis! Noi o să ieşim în stradă", a spus profesorul Stelică Tălpigă.

După mai bine de o oră şi jumătate de protest, o delegaţie formată din câteva persoane s-au îndreptat către Prefectura Teleorman, pentru o întrevedere cu prefectul judeţului, în urma căreia cadrele didactice vor decide dacă vor continua sau nu să iasă în stradă.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus