Stiri de ultima ora

Primele reacții oficiale la operațiunea Turciei în Siria. UE „nu o să plătească”

Primele reacții oficiale la operațiunea Turciei în Siria. UE „nu o să plătească”
Actualitate
Primele reacții oficiale la operațiunea Turciei în Siria. UE „nu o să plătească”

Comunitatea mondială a condamnat miercuri decizia Turciei de a lansa Operațiunea „Izvorul Păcii” în nord-estul Siriei.

Prima reacție oficială în urma anunțului făcut de președintele turc Recep Erdogan privind ofensiva turcă din nordul Siriei a venit din partea Federației Ruse. „Rusia nu va fi atrasă în acest conflict, nu este conflictul nostru. Forțele armate ruse nu se află pe teritoriul Siriei pentru asta, scopul lor este să elibereze Siria de terorismul internațional”, a declarat Vladimir Dzhabarov, liderul adjunct al comitetului de afaceri externe din Consiliul Federației Ruse, conform agenției de presă de stat RIA Novosti. Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, a îndemnat la rândul lui la „reținere” din partea Turciei și a cerut încetarea operațiunii militare, relatează Reuters.

„Turcia este îngijorată de securitatea de la granița cu Siria, asta trebuie să înțelegem. Totuși, fac apel Turciei și celorlalți actori să dea dovadă de reținere”, a declarat Juncker în Parlamentul European.

„Dacă planul implică crearea unei așa-zise zone sigure, nu vă așteptați ca Uniunea Europeană să plătească pentru ea”, a adăugat Juncker. CITEȘTE ȘI: LIVE TEXT. Turcia a început Operațiunea „Izvorul Păcii” în nord-estul Siriei Franța, Marea Britanie și Germania condamnă ofensiva turcă și urmează să convoace o întâlnire a Consiliului de Securitate ONU. Cele trei țări vor emite un comunicat comun prin care „condamnă dur” ofensiva Turciei în nord-estul Siriei, a declarat miercuri Amelie de Montchalin, secretarul de Stat pentru Afaceri Europene.
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus