Stiri de ultima ora

Prima REACȚIE de la Comisia Europeană, la propunerile trimise de PNL pentru funcția de comisar european

Prima REACȚIE de la Comisia Europeană, la propunerile trimise de PNL pentru funcția de comisar european
Actualitate
Comisia Europeană a primit, miercuri, cele două propuneri avansate de premierul Ludovic Orban pentru funcția de comisar european pe Transporturi, respectiv eurodeputații PNL Siegfried Mureșan și Adina Vălean, a precizat, pentru MEDIAFAX, Dana Spinanț, purtător de cuvânt adjunct al CE.

Aceasta a adăugat că scrisoarea cu cele două nume propuse pentru poziția de comisar UE a fost primită de Executivul european și instituția este în contact cu cei doi candidați, iar președintele ales al CE Ursula von der Leyen va lua repede o hotărâre.

Anterior, premierul Ludovic Orban a anunțat după ședința de guvern la care a participat și președintele Klaus Iohannis, că propunerile României pentru postul de comisar european pe Transporturi sunt europarlamentarii Siegfried Mureșan și Adina Vălean.

El a mai spus că, în conformitate cu prevederile legale, va trimite către președinții celor două camere ale Parlamentului solicitarea de a organiza audieri în comisiile de specialitate.

Eudeputatul PNL Gheorghe Falcă a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că persoana nominalizată de România pentru funcția de comisar european va fi audiată în Comisia de Transporturi a Parlamentului European în ședința din 14 noiembrie.

După respingerea Rovanei Plumb și a lui Dan Nica, Viorica Dăncilă l-a propus Victor Negrescu pentru funcția de comisar european, însă purtătorul de cuvânt al Executivului UE Mina Andreeva a anunțat că există la Comisia Europeană „dubii mari” referitoare la „legitimitatea” noii propuneri de comisar european transmisă de Dăncilă.

Totodată, liderul PSD Viorica Dăncilă a a afirmat, miercuri, că social-democrații nu vor ataca noua propunere de comisar european înaintată de Guvernul Orban, precum au procedat PNL și grupul Renew Europe în cazul propunerilor făcute de Guvernul PSD.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus