Stiri de ultima ora

Prima carte tipărită în limba engleză, vândută la licitaţie cu 1,3 milioane de euro

Prima carte tipărită în limba engleză, vândută la licitaţie cu 1,3 milioane de euro
Actualitate
Volumul, intitulat "The Recuyell of the Histories of Troye", este o versiune a unei cărţi scrise în franceză în jurul anului 1463.

Cartea a fost tradusă într-o perioadă de trei ani de William Caxton, un pionier al tipăriturilor din Marea Britanie.

William Caxton a publicat acest volum în jurul anului 1474, într-o epocă în care cele mai multe cărţi erau tipărite în latină, în oraşele belgiene Gent şi Bruges.

Cartea spune o poveste de dimensiuni epice în care sunt implicaţi eroi din mitologia greacă, descrişi ca nişte cavaleri curajoşi, precizează casa Sotheby s.

Volumul a fost un cadou oferit lui Margaret, a treia soţie a ducelui de Burgundia, sora regelui englez Edward al IV-lea.

Cartea a fost scoasă la licitaţie de ducele de Northumberland, care a scos la vânzare zeci de articole din colecţia familiei sale, după ce comitatul în care locuieşte a fost afectat de inundaţii devastatoare în anul 2012.

Cartea este una dintre cele doar 18 exemplare tipărite în 1474 şi care au supravieţuit până în zilele noastre. Preţul final de vânzare, care a inclus comisionul casei organizatoare, a fost de 1.082.500 lire sterline (1.365.131 euro).
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus