Stiri de ultima ora

Premieră istorică. Cu ce va fi plătită o misiune SpaceX pe lună, anul viitor

Premieră istorică. Cu ce va fi plătită o misiune SpaceX pe lună, anul viitor
Actualitate
Dată publicare: 10-05-2021 10:14 Dată actualizare: 10-05-2021 10:16 Autor: Bianca Păvălucă

Compania SpaceX va lansa anul viitor un satelit către Lună în cadrul unei misiuni plătite în totalitate cu criptomoneda Dogecoin, a anunţat duminică societatea canadiană Geometric Energy Corporation, care va conduce misiunea selenară.

Satelitul, numit DOGE-1, va fi lansat la bordul unei rachete Falcon-9 a SpaceX în primul trimestru al anului 2022, a declarat compania din Calgary într-un comunicat, conform Reuters. Satelitul, de formă cubică şi cu o greutate de 40 de kilograme, va avea ca scop obţinerea informaţiilor despre spaţiul selenar cu ajutorul senzorilor şi a camerelor de luat vederi de la bord , a precizat compania. DOGE-1 Mission to the Moon va fi prima încărcătură comercială selenară din istorie plătită în totalitate cu Dogecoin , a indicat Geometric Energy Corporation, fără a specifica valoarea tranzacţiei. Suntem încântaţi să lansăm DOGE-1 pe Lună! , a declarat Tom Ochinero, vicepreşedintele departamentului de vânzări comerciale din cadrul SpaceX, adăugând că misiunea va demonstra aplicarea criptomonedelor dincolo de orbita Pământului şi va pune bazele comerţului interplanetar .

Anunţul vine la scurt timp după ce Elon Musk a fost prezent în emisiunea umoristică de televiziune Saturday Night Live (SNL) în care controversatul CEO al companiilor Tesla şi SpaceX a promovat Dogecoin, despre care a spus că este o monedă virtuală creată în glumă, pe care a legitimat-o cu ajutorul mesajelor sale de pe Twitter. Fervent susţinător al criptomonedelor, Elon Musk a răspuns sâmbătă seară, în cadrul SNL, într-un scheci în care i s-a pus insistent întrebarea "dar ce este de fapt Dogecoin?", că este un vehicul financiar de neoprit, care va cuceri lumea . Antreprenorul a adăugat cu entuziasm: înainte către Lună! .
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus