Stiri de ultima ora

Președintele SUA, Joe Biden: ”Regula e foarte simplă: vaccinaţi-vă sau purtaţi măşti până când vă vaccinaţi!”

Președintele SUA, Joe Biden: ”Regula e foarte simplă: vaccinaţi-vă sau purtaţi măşti până când vă vaccinaţi!”
Actualitate
Americanii complet vaccinaţi anti-Covid nu mai trebuie să poarte mască, indiferent dacă se află în interior sau în aer liber şi nici nu mai sunt obligați să respecte distanţarea fizică.

Până acum 35% dintre americani au fost complet imunizați, iar autoritățile speră că și restul să le urmeze exemplul. Joe Biden: ”E o zi mare pentru America. Dacă sunteţi complet vaccinaţi, puteţi să nu mai purtaţi masca de protecţie. Aţi câştigat dreptul de a face ceva pentru care americanii sunt cunoscuţi în întreaga lume: să-i salutaţi pe ceilalţi cu un zâmbet". Conformându-se noilor reguli, abia anunţate de Centrul pentru controlul şi prevenire bolilor, Joe Biden a venit în fața jurnaliştilor fără mască. Vestea bună s-a răspândit iute prin Washington, iar senatorii au fost surprinşi zâmbind larg în timp ce-şi dădeau măştile jos în plen.

Rochelle Walensky, CDC Director: "Orice persoană complet vaccinată poate participa la activităţi în interior şi în aer liber, mici sau mari, fără a purta masca sau a respecta distanţarea fizică". Joe Biden: ”Regula e foarte simplă: vaccinaţi-vă sau purtaţi măşti până când vă vaccinaţi!” Anthony Fauci: ”Mulţi ne interpelau în acest fel : "M-am vaccinat şi care e diferenţa? Viaţa mea nu s-a prea schimbat". Ei, acum se schimbă. Iar pentru cei nevaccinaţi asta ar putea fi un imbold s-o facă”. Câteva limitări rămân totuşi valabile. Rochelle Walensky, CDC Director: ”Este încă în vigoare obligativitatea de a purta masca de protecţie atunci când călătoriţi cu autobuzul, cu trenul său cu alte mijloace de transport în comun, precum şi atunci când vă aflaţi în aeroport sau într-o gară”. O persoană este considerată complet vaccinată la două săptămâni de la rapel. Dacă oamenii mai vor să poarte măşti de protecţie, chiar vaccinaţi fiind, aceştia nu ar trebui criticaţi ori ridiculizaţi, spune principalul expert epidemiolog al americanilor. Anthony Fauci, șeful Institutului Național de Boli Infecțioase și Alergii din Statele Unite: ”Nu este absolut nimic în neregulă cu o persoană care are un anumit nivel de reticenţă în faţa pericolului. Ştim că riscul este extrem de scăzut de a vă infecta dacă sunteți vaccinaţi, indiferent dacă vă aflaţi în interior sau în aer liber, dar există unii oameni care nu doresc să-și asume acest risc și nu este nimic anormal în asta, aşa că nu ar trebui să fie criticați".

Din cei peste 117 milioane de americani sunt complet vaccinaţi, aproape 10.000 s-au îmbolnăvit ulterior de COVID, dar au avut, în general, forme uşoare ale bolii.    
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus