Stiri de ultima ora

Preşedintele PMP o acuză pe Viorica Dăncilă de sfidare la nivel european: Nu înțelege absolut deloc cutumele diplomatice

Preşedintele PMP o acuză pe Viorica Dăncilă de sfidare la nivel european:  Nu înțelege absolut deloc cutumele diplomatice
Actualitate
Președintele PMP, Eugen Tomac , consideră că premierul demis Viorica Dăncilă nu înțelege cutumele și uzanțele diplomatice în ceea ce privește nominalizarea comisarului european, aceasta propunând de la început un candidat vulnerabil, pe Rovana Plumb.

Eugen Tomac a declarat, miercuri, la Cluj-Napoca, într-o conferință de presă, că este o sfidare din partea Vioricăi Dăncilă să facă încă o nominalizare, a lui Victor Negrescu, după ce a fost demisă și se pregătește să părăsească Palatul Victoria.

Potrivit acestuia, este frustrant ca la Bruxelles sau Strasbourg să primească întrebări de genul „ce se întâmplă cu voi, România, de nu sunteți în stare să trimiteți o persoană care să nu ridice semne de întrebare?”.

„A fost greu să dăm explicații la situația absolut ridicolă în care ne-a pus Guvernul în ultimele luni și aici arată limitele evidente ale Vioricăi Dăncilă în a înțelege lucruri care țin de uzanțele diplomatice. Degeaba a stat 9 ani la Bruxelles dacă nu a înțeles atâta lucru că atunci când Juncker spune că nu îl vrea pe Cioloș nu a fost Cioloș. Nu este atât de vinovată Plumb că a încercat, cât este vinovată Dăncilă pentru cele trei încercări nereușite. Este o situație extrem de complicată pentru noi și asemenea chestiuni produc efecte pe termen mediu și lung și arată că, în statul român, pe teme ce țin de interesele României nu există o minimă coordonare, ci fiecare face de capul lui ce îi trece prin minte”, a subliniat liderul PMP.

Tomac speră că, luni, după învestire, Guvernul condus de Ludovic Orban să facă o propunere pe care să o agreeze Ursula von der Leyen pentru a nu pune România într-o situație delicată.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus