Stiri de ultima ora

Postarea pe Twitter făcută de Elon Musk a șters sute de miliarde de dolari de pe piața criptomonedelor

Postarea pe Twitter făcută de Elon Musk a șters sute de miliarde de dolari de pe piața criptomonedelor
Actualitate
Sute de miliarde de dolari au fost șterse de pe piața a criptomonedelor după ce CEO-ul Tesla, Elon Musk , a scris pe Twitter că producătorul de vehicule electrice va suspenda achizițiile de mașini folosind bitcoin, relatează CNBC, arată Mediafax.

În jurul orei 06:06, ora Singapore, joi, când Musk a făcut anunțul, valoarea întregii piețe a criptomonedelor se ridica la aproximativ 2,43 miliarde de dolari, potrivit datelor Coinmarketcap.com.

În jurul orei 8:45, capitalizarea de piață scăzuse la aproximativ 2,06 miliarde de dolari. Ulterior piața a mai recuperat din pierderi. De la tweet-ul lui Musk, piața criptomonedelor a pierdut 165,75 miliarde de dolari din valoare la ora 9:22, ora Singapore.

Musk a citat joi îngrijorările legate de mediu și a declarat că Tesla este „îngrijorată de utilizarea în creștere rapidă a combustibililor fosili pentru extracția și tranzacțiile Bitcoin, în special cărbunele, cel mai poluant combustibil”.

Bitcoin nu este emis de o singură entitate, cum ar fi o bancă centrală. În schimb, este întreținut de o rețea de așa-numiți „mineri”. Acești mineri folosesc calculatoare special construite, care necesită multă energie pentru a rezolva ecuații matematice complexe, pentru ca tranzacțiile bitcoin să treacă. Consumul de energie al Bitcoin este mai mare decât cel al unor state.

În cursul dimineții, bitcoin a scăzut cu peste 12%, sub 50.000 de dolari pentru prima dată din 24 aprilie, potrivit datelor CoinDesk. În ciuda scăderii, Bitcoin înregistrează o creștere de peste 400% în ultimele 12 luni.

Și alte criptomonede au pierdut din valoare. Musk a fost un mare susținător al monedelor digitale, inclusiv bitcoin și dogecoin, contribuind la creșterea prețurilor acestora în ultimele luni.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus