Stiri de ultima ora

Poliției Capitalei, concluzii după ancheta privind scandalul dintre polițistul local și cel rutier

Poliției Capitalei, concluzii după ancheta privind scandalul dintre polițistul local și cel rutier
Actualitate
Poliției Capitalei, concluzii după ancheta privind scandalul dintre polițistul local și cel rutier

Poliția Capitalei vine cu noi precizări în cazul scandalului în care au fost implicați doi agenți de poliție la începutul lunii. 

Un polițist de la Brigada Rutieră București a filmat disputa cu un agent de la Poliția Locală pe care încerca să îl legitimeze. Nu numai că agentul de la Locală a refuzat și l-a numit pe polițist “puștiulică”, dar și-a chemat șefii ca să îl scape de sancțiune. Disputa a avut loc în 2 noiembrie, pe Bulevardul Aerogării, din Sectorul 1 al Capitalei. În imaginile surprinse de camerele de supravehere din zonă, se vede iniţial agentul de la Poliţia Locală stând pe linia de tramvai, aproape de maşina poliţie, parcată tot acolo. Apoi apare şi poliţistul de la Brigada Rutieră pe motocicletă. Cel din urmă l-ar fi rugat pe poliţistul de la Poliţia Locală Sector 1 să meargă în următoarea intersecţie, să dirijeze traficul fiindcă era aglomerat, susţin colegii poliţistului de la Sindicatul Europol. Potrivit Poliției Capitalei, agentul de la Locală a fost amendat cu 1.300 de lei pentru "adresare de injurii și refuz de legitimare.

Comunicatul integral al Poliției Capitalei:

"În data de 2 noiembrie a.c. în spațiul public au fost difuzate imagini referitoare la un conflict ce a avut loc între un polițist al Brigăzii Rutiere și un angajat al Poliției Locale sector 1 București. Așa cum am precizat de la acel moment, atât polițistul rutier, cât și polițistul local se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu în domeniul siguranței rutiere.

Au fost dispuse verificări cu privire la discuția dintre polițistul din cadrul Brigăzii Rutiere și cel al Poliției Locale, pentru a se stabili contextul acestuia și motivele care l-au declanșat. În urma cercetărilor efectuate de către structura de Control Intern a Direcției Generale de Poliție a Municipiului București a rezultat că situația a fost clar una punctuală, generată de modul în care se dirija traficul la acel moment. Niciun responsabil din managementul Brigăzii nu a antamat vreo intervenție cu privire la activitatea polițistului din cadrul Brigăzii Rutiere, polițistului local fiindu-i aplicată o sancțiune contravențională în sumă de 1.300 lei pentru adresare de injurii și refuz de legitimare. Tot din ancheta internă a rezultat faptul că polițiștii din managementul Brigăzii Rutiere au solicitat prezența la sediu a agentului de poliție, strict pentru aplanarea conflictului și nu din alte considerente, nefiind adus în discuție vreun act de clemență," transmite Poliția Capitalei.
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus