Stiri de ultima ora

Poliția de Frontieră a României – partener esențial al Americii. Tehnică de vârf pe granița NATO | Romania Libera

Poliția de Frontieră a României – partener esențial al Americii. Tehnică de vârf pe granița NATO | Romania Libera
Actualitate
Poliția de Frontieră a României – partener esențial al Americii. Tehnică de vârf pe granița NATO

Pe granița României vor începe să patruleze mașini ultramoderne, realizate, în colaborare, de industria de securitate din România și din Statele Unite.

Actualizat: 21.09.2020 - 00:22

Poliția de Frontieră a României va primi în dotare 50 de autovehicule ultramoderne, denumite autospeciale de supraveghere cu termoviziune. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, primele 26 de autospeciale vor intra în dotarea Poliţiei de Frontieră până la sfârşitul lunii septembrie, iar celelalte 24 vor veni până la finalul anului 2020.

La ceremonia de prezentare a noilor mașini, desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute, au fost prezenți șeful Guvernului României, Ludovic Orban, și ambasadorul Statelor Unite la București, Adrian Zuckerman. Cele 50 de autospeciale sunt realizate de firma americană Ford și de compania românească Pro Optica.

Noile autospeciale vor fi folosite de structurile operative ale Ministerului român de Interne  în zone cu teren neamenajat sau greu accesibil. Fiecare autovehicul este dotat cu sisteme de comunicaţii mobile, proiectoare portabile, sistem de supraveghere perimetral și au o autonomie extinsă, datorită unei baterii suplimentare și a unui rezervor de combustibil cu capacitate mărită la 95 de litri.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Prezența, vineri, a premierului Orban și a ambasadorului Zuckerman la ceremonia de prezentare a noilor autospeciale a avut loc după ce, acum câteva săptămâni, ambii oficiali fuseseră în vizită la uzina Ford de la Craiova, unde au realizat chiar un drive test și o întrecere încheiată la egalitate.

“Cursa dintre Adrian Zuckerman și mine a avut doi câștigători: noi, amândoi. Aceasta este viziunea mea referitoare la relația dintre Ford și Guvernul României, al cărui premier am onoarea de a fi. Ford este unul dintre cei mai importanți investitori în România, a dezvoltat afaceri foarte importante pentru România și îl considerăm un partener foarte serios. Aici, avem un exemplu de cooperare între Guvernul României, Ministerul Afacerilor Interne și compania Ford; cele mai moderne vehicule, produsul Ford și Pro Optica, vor fi foarte utile pentru Poliția de Frontieră”, a declarat premierul Ludovic Orban.

„50 de autospeciale de supraveghere cu termoviziune vor intra în perioada următoare în dotarea Poliţiei de Frontieră Române, în cadrul unui contract în valoare de 10.790.000 euro, finanţat din fonduri externe nerambursabile, prin Fondul de Securitate Internă”
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus