Stiri de ultima ora

PIAȚA VICTORIEI I Ordonanță de urgență în educație: Ce e Centrul Național de Politici și Evaluare?

PIAȚA VICTORIEI I Ordonanță de urgență în educație: Ce e Centrul Național de Politici și Evaluare?
Actualitate
Guvernul Orban a comasat, prin ordonanță de urgență, două instituții din subordinea Ministerului Educației.

Portalul edupedu.ro, care a obținut documentul, scrie că e vorba despre Institutul de Științe ale Educației – care concepe programele școlare – și Centrul Național pentru Evaluare și Examinare (care concepe subiectele tuturor examenelor naționale).

Prima dintre instituții nu mai are director general de peste un an.

Cea de-a doua publicase în septembrie teste vechi de 6 ani pentru evaluarea la clasele a doua și a patra, deși elevii învață între timp după o programă nouă.

Astfel ia naștere Centrul Național de Politici și Evaluare.

Daniela Vișoianu, președinta Coaliției pentru Educație, a spus la Europa FM, în cadrul emisiunii Piața Victoriei, că doamna ministru Monica Anisie nu a explicat motivele pentru care a luat această hotărîre:https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2019/11/06-nov-22-daniela-visoianu-comasare.mp3EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.Potrivit Danielei Vișoianu, România a epuizat modelul de dezvoltare a educației moștenit dinainte de 1989, iar acum nu face altceva decît să-l “cîrpească”.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2019/11/06-nov-web-daniela-visoianu-fragmentare-teritoriala.mp3EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău. 

europafm.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus