Stiri de ultima ora

Petreceri pentru copii de 1 iunie, amânate în weekend. Cei mici s-au jucat de-a polițiștii în grădina Senatului

Petreceri pentru copii de 1 iunie, amânate în weekend. Cei mici s-au jucat de-a polițiștii în grădina Senatului
Actualitate
Pentru că pe 1 iunie a plouat peste tot în ţară, copiii au petrecut sâmbătă, când au avut parte de soare din belşug.

  Cei mari au avut grijă să organizeze pentru ei tot soiul de ateliere şi concursuri ca să mai uite de anul în care au stat în casă ...departe de parcuri, spectacole şi locuri de joacă. Grădina Senatului s-a deschis sâmbătă pentru copii. Armele reale, maşinile şi motocicletele folosite la intervenţii, dar şi un elicopter SMURD, au captat atenţia puştilor. - Este o armă cu vopsea, o armă cu marcare, o folosim pentru a marca băieţii răi, le explica un jandarm copiilor.. - Şi dacă îşi schimbă haina cu altă haina şi nu îi mai recunoaşteţi? - Nu au timp...

Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt IGPR: „În această zi, copiii pot fi criminalişti pentru o zi, pot face o cercetare la faţa locului, pot ridica urme şi amprente”. Nicole are 6 ani şi este hotărâtă să devină poliţistă. „Viitorul coleg este deja aici. Are deja grade şi i-am promis că atunci când voi ieşi eu din sistem, o să i le cedez pe ale mele” spune un polițist. Şi artiştii Circului Metropolitan i-au bucurat pe cei mici cu tot felul de trucuri. De departe, cele mai aplaudate au fost motocicletele din globul morţii. „Este foarte impresionant. Nu-mi vine să cred aşa ceva. E cel mai tare spectacol” este de părere un spectator. Cătălin Bogdănescu, artist: „Suntem artişti la Circul Metropolitan de peste 20 de ani, iar acest număr îl pregătim de peste 5 ani de zile.” Şi Iaşiul s-a animat de glasurile a sute de fetiţe şi băieţi care au învăţat cum se face mierea atât de bună pe o felie de pâine cu unt. Un apicultor le-a vorbit despre asta lângă un stup de albine. „Are o regină, dacă ne uităm cu atenţie, la un moment dat ar trebui să o vadă cineva. Ea circula peste tot, este diferită faţă de celelalte.”

De la petrecere nu puteau lipsi râurile de ciocolată. Băiat: „Fiind prima noastră experienţă cu fântâna de ciocolată şi fructele, am fost puţin entuziasmaţi.” Evenimente destinate celor mici sunt programate şi duminică.
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus