Stiri de ultima ora

Pensiile a 7.000.000 de români, băgate de Teszari în "Giulești" Madrid! | Ziarul National

Pensiile a 7.000.000 de români, băgate de Teszari în Giulești Madrid! | Ziarul National
Actualitate
Pensiile a 7.000.000 de români, băgate de Teszari în ”Giulești” Madrid!

Sportul românesc se zbate în cea mai tulbure perioadă a sa din ultimele decenii. Mai ales în zonele defavorizate, acolo unde atâta amar de vreme au fost păstrate ”pepinierele” de bază pentru îndrumarea primilor pași în sport a viitorilor campioni. Sau barem sportivi de performanță… Numai că, acum proiectele sociale în aceste cartiere mărginașe ale marilor orașe lipsesc cu desăvîrșire. Iar de la instituțiile de profil ale statului până la mediul privat, ”meciul” din ”favelele” societății românești a fost deja pierdut.

Zoltan Teszari bagă banii pensionarilor români în Rayo Vallecano

Iată însă că există și o excepție. Una care nu face decât să întărească regula, desigur. Dar și să nască mari semne de întrebare. Însă nu la vârful sistemului, ce-i drept… Acolo unde nu s-a permis nici măcar ”autosesizarea” cu privire la reanimarea financiară a unei companii grav afectate de un scandal de corupție prin ”gura de oxigen” de zeci de milioane de euro dată de Fondurile Private de Pensii. Totul după modelul brevetat de Fondul Proprietatea. De fapt mai mult ”Fondul lui Gitenstein”, decât al beneficiarilor legali care ar trebui să fie milioanele de români obligați să cotizeze la sau, din contră, să accepte acțiuni de despăgubire la Fondul Proprietatea. Acum, normal că pe cei 7.000.000 de cotizanți nu i-a consultat nimeni dacă vor sau nu să cumpere acțiuni de zeci de milioane de euro la DIGI Communications … Mai ales că, la o adică, poate nici măcar cei care se uită la posturile DIGI nu ar fi vrut ca banii lor de pensie să fie plasați acolo. Ca să nu mai vorbim că, la doar un an după controversatul”plasament”, compania DIGI Communications a înregistrat pe bursă o pierdere de 18%. Ceea ce înseamnă dintr-o lovitură o ”gaură” de 800 milioane lei din capitalizare.

Rapid, un fel de Rayo…

Însă iată că face și fapte bune. Și în timp ce pensionarii bagă bani în ea, Digi Communications bagă la rândul său bani în echipa de fotbal a celui mai defavorizat cartier din Capitală. Dar nu vorbim aici de îndrăgitul Rapid din Giuleștiul bucureștean… Ci de Rayo din cartierul defavorizat Vallecas din Madrid, echipă din liga a doua spaniolă și care are acum drept sponsor principal DIGI Communications din România!
Ziarul National

Articole similare :
comments powered by Disqus