Stiri de ultima ora

Parchetul rus vrea să declare organizaţiile lui Navalnîi „extremiste” pentru a putea fi interzise

Parchetul rus  vrea să declare organizaţiile lui Navalnîi „extremiste” pentru a putea fi interzise
Actualitate
Parchetul rus vrea să califice organizaţiile lui Navalnîi „extremiste”

Parchetul rusă a cerut vinerea aceasta ca mai multe organizaţii ale opozantului Aleksei Navalnîi să fie declarate „extremiste” şi, prin urmare, interzise, notează Le Figaro.

„Sub masca lozincilor liberale, aceste organizaţii lucrează pentru a crea condiţiile pentru destabilizarea situaţiei sociale şi socio-politice”, a declarat procuratura din Moscova într-un comunicat, explicând că a solicitat unui tribunal din Moscova să califice drept „extremiste” Fondul anticorupţie (FBK) şi birourile regionale ale lui Navalnîi. 

„Obiectivele reale ale activităţilor lor sunt de a crea condiţiile pentru a schimba bazele ordinii constituţionale,” potrivit comunicatului.

Aleksei Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, a anunţat pe 31 martie că intră în greva foamei pentru a protesta împotriva condiţiilor de detenţie, acuzând administraţia închisorii că i-a refuzat accesul la un medic pentru a-l trata de o dublă hernie de disc, potrivit avocaţilor săi. Opozantul rus a spus că administraţia penitenciarului a ameninţat că îl va hrăni forţat.

Navalnîi este închis pentru doi ani şi jumătate din cauza unei posibile fraude datând din 2014. Vineri, un tribunal rus a condamnat la doi ani de închisoare un colaborator al lui Navalnîi care lucra pentru FBK, pentru publicarea a două mesaje considerate „extremiste”.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus