Stiri de ultima ora

Orban sparge pușculița UDMR! | Ziarul National

Orban sparge pușculița UDMR! | Ziarul National
Actualitate
Iar după jumătate de an de stări de urgență și de alertă, singurele instituții unde se poate da un semnal clar opiniei publice și chiar propriului electorat că sub guvernarea liberală nu mai este loc de ”combinarea” a sute de milioane de euro din buget rămân doar ONAC și UNIFARM. Numai că dosarul oarecum pripit deja deschis la UNIFARM împotriva directorului Adrian Ionel nu a făcut decât să blocheze orice altă anchetă serioasă acolo. Însă la ONAC premierul părea a fi pur și simplu legat de mâini și de picioare. Cu toate că însuși șeful Guvernului a recunoscut public în urmă cu doar câteva zile că este extrem de nemulțumit de activitatea Corneliei Nagy.

Ca să nu mai vorbim că după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, procurorii îi pot ridica oricând la fileu ”dosarul Viziera”, așa după cum vom detalia mai jos. Numai că Orban știe că dacă se atinge de postul Corneliei Nagy își pune pur și simplu în cap întregul UDMR! Formațiune care după cum susțin sursele noastre, i-a avertizat deja pe liberali ca nu cumva să o deranjeze pe Cornelia Nagy nici măcar cu o floare. Pentru că altfel orice moțiune va mai fi depusă va trece cu siguranță! Astfel că Orban este prins în aceste zile între ”ciocanul” liberalilor care cer insistent capul șefei ONAC, mai ales că ei nu prea ”papă” nimic de acolo, în ciuda percepției publice și ”nicovala” udemeristă. Adică ”balamaua” parlamentară care poate deschide oricând ușa debarcării actualului guvern.

43 de miliarde pe mână! ”Bașca” banii de pandemie!

Și uite cum liberalii simt acum pe propria piele presiunea uriașă care a fost exercitată și asupra PSD-ului de către ”partenerii” de la UDMR. Cei care au băgat atât de adânc ”sula” trădării parlamentare în coasta pesediștilor, până ce fostul ministru al Finanțelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici a cerut Guvernului Dăncilă să emită o ordonanță de urgență pentru înființarea Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate. Instituție înființată cu misiunea de a organiza procedurile pe achiziții finanțate din fondurile structurale în valoare de 43 de miliarde de euro pentru o perioadă de programare financiară de șase ani! Și culmea masochismului politic, PSD-ul care deținea puterea absolută la acea dată nu și-a numit un om al de-al său în fruntea acestei veritabile ”fabrici de bani” care se anunța ONAC-ul!

Ferdinand Nagy nu mai este ambasadorul României în Muntenegru!

În fruntea Oficiului ajungând Cornelia Nagy, numire ”înghițită” de ”rechinii” din jurul Vioricăi Dăncilă doar din spaima că altfel UDMR-ul i-ar debarca de la guvernare. Și chiar dacă pentru un moment Cătălin Popescu Tăriceanu și-a frecat mâinile de mulțumire că astfel sponsorii ALDE își vor securiza sfera achizițiilor din Economie, se pare că Daniel Chițoiu a desfăcut totuși prea repede șampania… Dar iată că nici măcar adevărații băieți deștepți ai sistemului se pare că nu prea mai au mare trecere la ”Regina Achizițiilor”. Cea care pe lângă cele 43 de miliarde de euro aflate la dispoziție s-a mai trezit și cu ”pleașca” achzițiilor de urgență din domeniul medical pe perioada pandemiei. Ceea ce a inflamat și mai mult spiritele…

DNA are Formularul 14!

După detonarea anchetei privind achiziția de măști la cinci euro bucata, procurorii au intrat în posesia altor documente menite a arunca în aer ONAC-ul. Este vorba despre ”lovitura” de la începutul lunii aprilie, odată cu finalizarea ”Procedurii de negociere fără publicare prealabilă având ca obiect Achiziția de echipamente de protecție – Vizieră de protecție Cod CPV : 33100000 -1- Echipamente medicale pentru asigurarea stocurilor de urgență”. Un document oficial de nu mai puțin de 87 de pagini, cu numărul de înregistrare 2274/CN/02.04.2020 și prin care ”Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate vă invită să depuneți ofertă pentru achiziție publică de echipamente de protecție pentru constituirea stocurilor de urgență, respectiv VIZIERĂ de PROTECȚIE.” Iar fiind vorba de un lot de nu mai puțin de 1.750.000 de viziere medicale de protecție, normal că și miza financiară era una uriașă. Mai ales pentru producătorii români care luaseră de bun apelul premierului Ludovic Orban din urmă cu doar câteva zile cu privire la ”reprofilarea producției către echipamente medicale” pentru a putea primi astfel contracte cu statul.

”Ciuma roșie” nu a rezistat presiunii UDMR-iste!

Numai că șefei ONAC puțin i-a apăsat de proiectul lui Orban de susținere a economiei românești, astfel că în cele 87 de pagini conținând procedurile de achiziție a fost strecurat și Formularul nr. 14, prevăzut la ”Modalitatea prin care poate fi demonstrată îndeplinirea cerinței lit. (b) : Declarație privind lista principalelor furnizări de produse similare în ultimii 3 ani. Se vor prezenta documente care dovedesc că operatorul economic a produs/furnizat/distribuit produse similare în ultimii 3 ani, respectiv echipamente de protecție medicale pentru sistemul medical”. Ceea ce poate însemna practic încredințarea acestor contracte de miliarde doar samsarilor străini de echipamente medicale, în condițiile în care ”raidurile” DNA din ultimii ani nu prea mai lăsaseră oricum niciun producător român în picioare. Iar astfel au fost excluși și investitorii care chiar l-au crezut pe cuvânt pe premierul Orban și își reprofilaseră producția la apelul Guvernului român…

Vămile și SIE…

Iar poziția ”Reginei Achizițiilor” este una cu atât mai de neclintit cu cât, în afara ”baricadării” UDMR-iste pe ”reduta” Nagy la ONAC, alte două grupări par a fi și ele alături de aceasta. Este vorba de influenta grupare transpartinică a vameșilor și de vechea gardă din SIE. Pentru că, după 15 ani de vamă la Petea, chiar ”pe felia” cu Ungaria, Cornelia Nagy a ajuns în structura centrală a ANAF, la Direcția de Control Financiar. A preluat apoi funcția de șef de cabinet al fostului ministru al Finanțelor, Sebastian Vlădescu și din 2007 s-a ocupat numai de achizițiile publice, ocupând funcții de conducere pe acest domeniu la ministerele Economiei, Sănătății, Mediului și Finanțelor. Iar foarte probabil cu același lobby udemerist în spate, și soțul șefei ONAC s-a menținut la vârful ”Centralei” MAE, fiind ”legendat” aici ca un apropiat al vechii gărzi din SIE.

”Formularul 14” pentru contractul de 1.750.000 viziere medicale

Ferdinand Nagy fiind de-a lungul timpului subsecretar de stat, responsabil cu Secțiunile României la EXPO din Shangai – China și EXPO din Yeosu – Coreea, președinte al Biroului Internațional de Expoziții de la Paris iar de șapte ani ”a fost uitat” drept ambasadorul României în Muntenegru… Dar uite că Orban nu s-a ami temut de această dată să deschidă ”cutia udemeristă” a Pandorei și Ferdinand Nagy a fost rechemat de la post!!! Astfel că acum, printr-o simplă semnătură, premierul Ludovic Orban o poate demite și pe Cornelia Nagy din fruntea ONAC. Jucând totul pe o singură carte! Și spărgând astfel totodată și ”pușculița” UDMR…
Ziarul National

Articole similare :
comments powered by Disqus