Stiri de ultima ora

Olt: 15 noi cazuri de gripă confirmate în ultimele cinci zile

Olt: 15 noi cazuri de gripă confirmate în ultimele cinci zile
Actualitate
Un număr de 15 noi cazuri de gripă sezonieră au fost confirmate în ultimele cinci zile în județul Olt, numărul total al acestora, raportate de la începutul anului, ajungând la 33, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt, Gabriela Gogiu.

Pacienții la care a fost confirmată gripa în ultima perioadă s-au prezentat la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Slatina cu febră, tuse, rinită, stare generală alterată, diagnosticul de gripă fiind confirmat prin analize de laborator la Institutul Cantacuzino București.

Purtătorul de cuvânt al DSP Olt a precizat că atât gripa cât și numărul infecțiilor respiratorii acute și pneumoniilor sunt în creștere față de media ultimelor trei săptămâni. În săptămâna precedentă, s-au prezentat la medic 1.222 de pacienți cu infecții respiratorii acute și 575 de pacienți cu pneumonii. Au fost internați 96 de pacienți cu infecții respiratorii acute și 111 pacienți cu pneumonie.

Cei mai mulți dintre pacienții cu infecții respiratorii acute și pneumonii sunt copii și adolescenți.

În toate cazurile de gripă, evoluția stării de sănătate a pacienților a fost favorabilă, deși, la internare, 10 dintre aceștia prezentau și alți factori de risc.

"În ultima perioadă, au fost confirmate încă 15 cazuri cu gripă sezonieră (tip A subtip H3N2). Toate cazurile s-au prezentat la SJU Slatina cu simptomatologie compatibilă cu gripa, respectiv: febră, debut brusc, dispnee, tuse, expectorație, cefalee, rinită, coriză, stare generală alterată. Cazurile confirmate sunt cu vârste cuprinse între 19—81 ani. Evoluția cazurilor a fost favorabilă. Nu s-au înregistrat decese prin gripă în acest sezon", a spus Gogiu.

De la începutul acestui an, au fost confirmate 33 de cazuri de gripă în județul Olt, primii pacienți cu simptome specifice bolii fiind internați în spitale la finalul lunii decembrie anul trecut, iar confirmarea prin analize de laborator a fost făcută începând din prima săptămână a lunii ianuarie.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus