Stiri de ultima ora

O racheta ruseasca conceputa pentru a contracara scutul de la Deveselu a explodat. Ce incarcatura nucleara putea transporta

O racheta ruseasca conceputa pentru a contracara scutul de la Deveselu a explodat. Ce incarcatura nucleara putea transporta
Actualitate
O racheta balistica intercontinentala lansata de pe submarinul nuclear rusesc “Iurii Dolgoruki” a explodat in aer in timpul unui test, a anuntat Ministerul Apararii de la Moscova. Incidentul a avut loc in Marea Alba, in cursul unui exercitiu militar. O a doua racheta lansata in acelasi timp si-a atins tinta in poligonul Kura.

Potrivit oficialilor rusi, este vorba despre rachete Bulava, proiectate pentru a fi lansate de pe submarinele nucleare din clasa Borei. Aceste rachete pot transporta pana la zece focoase nucleare de 150 de kilotone fiecare la o distanta de 8.000 de kilometri.

Dezvoltarea submarinelor Borei face parte, conform Moscow Times , din efortul de modernizare a fortelor rusesti. Ele sunt concepute pentru a sta ascunse pe fundul marilor sau oceanelor, gata sa lanseze in orice moment un bombardament nuclear devastator asupra unor tinte straine. Potrivit ziarului moscovit, acest sistem militar a fost dezvoltat de Rusia in replica la desfasurarea sistemelor anti-racheta americane, care a inceput in tara noastra, cu instalarea scutului de la Deveselu.

Pana acum, 21 de rachete Bulava au fost trase in timpul testelor iar 8 dintre ele au explodat in aer. In 2013, dupa un alt test esuat, ministrul Apararii Serghei Soigu a cerut oprirea testelor pana la remedierea erorilor de proiectare a rachetelor.
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus