Stiri de ultima ora

Noaptea Muzeelor 2020, amânată pentru 14 noiembrie

Noaptea Muzeelor 2020, amânată pentru 14 noiembrie
Actualitate
Ediţia de anul acesta a Nopţii Muzeelor va avea loc pe 14 noiembrie, potrivit unei propuneri a organizatorilor europeni.

Iniţial, Noaptea Muzeelor a fost programată pentru 16 mai, dar evenimentul a fost amânat din cauza crizei coronavirusului.

„Pandemia declanşată de COVID-19 a determinat organizatorii europeni ai Nopţii Muzeelor să modifice data de organizare a ediţiei 2020. Propunerea este pentru data de 14 noiembrie 2020″, se arată într-un anunţ publicat pe pagina de Facebook a ediţiei româneşti a evenimentului cultural.

Noaptea Muzeelor este organizată în mod tradiţional în sâmbăta cea mai aporopiată de data de 18 mai, când este marcată Ziua Internaţională a Muzeelor. Anul acesta, evenimentul era programat pe 16 mai.

Evenimentul adună mii de muzee şi instituţii culturale din zeci de ţări europene care îşi păstrează deschise porţile în aceeaşi noapte.

Ediţia de anul trecut a Nopţii Muzeelor a atras peste un milion de vizitatori la nivel naţional şi a propus publicului expoziţii în diferite instituţii muzeale, intervenţii şi experienţe artistice, proiecţii, dans, piese de teatru şi concerte.

În România, evenimentul este organizat de Reţeaua Naţională a Muzeelor din România, membru în conducerea celei mai mari reţele pan-europene a muzeelor Network of European Museum.

europafm.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus