Stiri de ultima ora

NEAȘTEPTAT Spre ce investiții s-au orientat românii cu bani în anul pandemiei

NEAȘTEPTAT Spre ce investiții s-au orientat românii cu bani în anul pandemiei
Actualitate
În anul 2020, piața românească de investiții în start up-uri a continuat să crească, investițiile în start up-uri locale atrăgând cu 50% mai mult capital românesc față de 2019, arată un studiu realizat de How to Web.

Potrivit unui comunicat al How to Web, chiar dacă 2020 a fost un an plin de incertitudini, ele nu s-au resimțit pentru piața de investiții. După o perioadă scurtă de inactivitate la începutul pandemiei (martie/aprilie), fondurile de investiții și investitorii au început să direcționeze tot mai mult capital către zona de start up-uri, conform Mediafax.

Conform raportului Romanian Venture Report 2020, au avut loc 58 de investiții în valoare de 30,39 milioane de euro, acestea reprezentând o creștere de 6% a volumul de investiții și de 51% a numărului de tranzacții față de 2019.

Numărul de start up-uri care au primit o investiție pentru prima dată s-a dublat în 2020 față de 2019, de la 18 la 39, iar suma totală a crescut de la 5.65 milioane la 13.92 milioane de euro. Valoarea medie a unei investiții primite de un start up aflat la început de drum a crescut la 357.000 de euro, o creștere de 12% față de 2019.

O parte dintre startup-urile locale, precum TypingDNA, Deepstash sau Soleadify, au reușit să atragă și capital internațional, un element de validare important al investițiilor locale.

How to Web este una dintre primele și cele cele mai importante conferințe de tehnologie și inovație din Europa. Lansată în 2010, How to Web a contribuit la adoptarea startup culture în România și CEE.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus