Stiri de ultima ora

NATO "va contribui mai mult" în Orientul Mijlociu. Ce le-a cerut Trump aliaţilor SUA

NATO va contribui mai mult în Orientul Mijlociu. Ce le-a cerut Trump aliaţilor SUA
Actualitate
Preşedintele americana a avut miercuri o discuţie telefonică cu şeful NATO, cerându-i o implicare mai mare a Alianţei în Orientul Mijlociu.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a convenit miercuri, într-o convorbire telefonică cu preşedintele american Donald Trump, că Aliaţii ar putea contribui mai mult în Orientul Mijlociu, aşa cum a cerut liderul de la Casa Albă, transmite AFP. În cursul discuţiei, Trump i-a cerut lui Stoltenberg o mai mare implicare a Alianţei în regiune, iar cei doi s-au pus de acord asupra faptului că NATO ar putea contribui mai mult la stabilitatea regională , indică un comunicat al organizaţiei. Au decis de asemenea să rămână în contact strâns în această problemă , se mai spune în comunicatul emis de NATO.

Potrivit Casei Albe, preşedintele Donald Trump a discutat miercuri despre situaţia din Orientul Mijlociu cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Cu acest prilej, preşedintele a subliniat valoarea creşterii rolului NATO în prevenirea conflictelor şi menţinerea păcii în Orientul Mijlociu , conform agenţiei Reuters.

Într-o declaraţie solemnă rostită miercuri la Casa Albă, înaintea convorbirii cu Stoltenberg, Trump a cerut NATO să se implice mult mai mult în regiune, unde tensiunile se acumulează. NATO cere Iranului să se abţină de la orice noi violenţe , a transmis Stoltenberg pe Twitter după atacul cu rachete întreprins de Teheran împotriva unor baze din Irak unde sunt staţionaţi militari americani, ca ripostă la eliminarea de către Washington a generalului Qassem Soleimani la Bagdad, vineri. NATO şi-a suspendat sâmbătă operaţiunile de instruire a armatei irakiene, iar marţi a anunţat că o parte a personalului staţionat în Irak va fi transferat temporar în alte ţări, din raţiuni de securitate
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus