Stiri de ultima ora

În plin scandal INSTANŢE-GUVERN Tribunalul Hunedoara o va audia pe Elena Udrea ca martor - Va rememora cum au ajuns bani publici la Termogaz Company

În plin scandal INSTANŢE-GUVERN Tribunalul Hunedoara o va audia pe Elena Udrea ca martor - Va rememora cum au ajuns bani publici la Termogaz Company
Actualitate
Elena Udrea a fost citată, pentru miercuri, de Tribunalul Hunedoara pentru a da declaraţie de martor în dosarul primarului din Lupeni, Cornel Resmeriţă în legătură cu modul în care edilul a dat bani alocaţi de ministerul condus de Udrea companiei Termogaz Company în cadrul unui contract.

Surse judiciare afirmă pentru STIRIPESURSE că Udrea s-a prezentat la instanţa de judecată pentru a da declaraţiile solicitate dar nu se ştie încă dacă dosarul edilului va fi judecat de către magistratul de caz, pe fondul protestului magistraţilor legat de pensiile speciale.

Important de menţionat este că dosarul edilului din Lupeni este disjuns din mega-dosarul Gala Bute.

Procurorii din cadrul DNA l-au trimis în judecată, în aprilie 2016, pe primarul municipiului Lupeni, județul Hunedoara, Cornel Resmeriţă dar şi pe și Alin Cristofor Condoiu, la data faptei șef al Biroului de achiziții și investiții din cadrul primăriei municipiului Lupeni, pentru pretinse fapte de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Alături de cei doi mai este judecat şi Miron Dorel Gărdean, la data faptei, acționar majoritar și administrator al S.C. Termogaz Company S.A, pentru instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,

În rechizitoriul transmis de anchetatori Tribunalului Hunedoara se arată că în 11 noiembrie 2011, Resmeriță, în calitate de primar al municipiul Lupeni, la instigarea lui Gărdean, a atribuit societății Termogaz Company un contract în valoare de 10.896.359,11 de lei, finanțat cu fonduri ale Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, având ca obiect actualizarea proiectului tehnic și executarea lucrărilor de alimentare cu energie electrică a Stațiunii turistice Straja.

Acest contract a fost atribuit de Cornel Resmeriță și Alin Cristofor Condoiu cu încălcarea atribuțiilor de serviciu care le reveneau conform dispozițiilor O.U.G. nr. 34/2006 privind achizițiile publice, prin alegerea procedurii de negociere fără publicarea unui anunț de participare și prin omisiunea de a estima valoarea contractului, fapt ce a dus la supraevaluarea prețului cu suma de 3.364.144,86 de lei, sumă ce reprezintă atât un prejudiciu adus bugetului primăriei Lupeni, cât și un folos necuvenit obținut de SC Termogaz Company SA.

Mai mult, arată DNA, deși cei doi inculpați cunoșteau din proiectul tehnic, întocmit anterior de o firmă specializată, că alimentarea cu energie electrică a stațiunii se poate realiza cu o sumă mai mică, aceștia au acceptat prețul propus de Termogaz Company fără a-l supune unei cenzuri reale.

Cea mai mare parte a prețului, respectiv 8.100.000 lei, a fost achitată la data de 21 decembrie 2011, folosind fonduri alocate în regim de urgență de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului.

Primăria municipiului Lupeni s-a constituit parte civilă în cauză.

În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile aflate în proprietatea inculpaților Gardean Miron Dorel, Resmeriță Cornel și Condoiu Cristofor Alin.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus