Stiri de ultima ora

Moţiune PSD împotriva ministrului Vela. ”Nu a pregătit țara”

Moţiune PSD împotriva ministrului Vela. ”Nu a pregătit țara”
Actualitate
Moţiunea simplă intitulată ”Democraţia românească în derivă. Cu vela ruptă, în timp de pandemie”, formulată de social-democraţi împotriva ministrului de Interne, Marcel Vela, este dezbătută marţi în Senat.

  Semnatarii moţiunii solicită demisia ministrului de Interne, susţinând că prin ordonanţele militare emise a fost luat ”un lung şir de decizii contradictorii” şi au fost impuse o serie de interdicţii pe care, ulterior, le-a anulat. Trebuie precizat faptul că moțiunea simplă nu duce la demiterea ministrului, idiferent de numărul de voturi primit. Potrivit PSD, structurile coordonate de Marcel Vela ”nu au pregătit ţara pentru pandemie, pentru că au minimalizat riscul de pandemie în pofida avertizărilor OMS, nu s-au ocupat de achiziţionarea echipamentelor de protecţie pentru personalul medical şi nu au achiziţionat la timp teste şi aparatura de testare pentru noul coronavirus”.

Senatorii social-democrați asociază numele ministrului cu ”haosul”, îl acuză că ”a gestionat lamentabil venirea în ţară a circa un milion de cetăţeni români” şi că a făcut din amenzi ”o taxă mascată pe coronavirus”.  

PSD: Datele despre pandemie au fost falsificate

  PSD mai susţine că datele despre pandemie au fost ”falsificate” şi ”se oferă doar informaţii care descriu o imagine mai bună decât realitatea, privând cetăţenii de posibilitatea de a-şi forma o opinie corectă cu privire la riscul real de transmitere a noului virus”. O altă acuză adusă ministrului Vela şi Guvernului PNL este depunerea cu întârziere a proiectului de lege pentru reglementarea stării de alertă, ”întârziere care a determinat trei zile de vid legislativ”. Moţiunea simplă va fi dezbătută începând cu ora 15.00.  
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus