Stiri de ultima ora

Mircea Hava, primar de 25 de ani la Alba Iulia, explică de ce vrea să ajungă la Bruxelles: Nu plec la drum cu o coală albă şi nici la prins fluturi

Mircea Hava, primar de 25 de ani la Alba Iulia, explică de ce vrea să ajungă la Bruxelles:  Nu plec la drum cu o coală albă şi nici la prins fluturi
Actualitate
Primar timp de 25 de ani al orașului Alba Iulia, Mircea Hava, se află pe locul doi pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare, edilul declarând, pentru corespondentul MEDIAFAX, că decizia de a candida a luat-o considerând că e nevoie de oameni cu experiență și la Bruxelles, potrivit mediafax.

Mircea Hava este primar în Alba Iulia din 1996, dar a mai condus orașul doi ani, în perioada 1991 și 1992. Alegerile din 2016 le-a câştigat cu 59% din voturi și, potrivit sondajelor locale, ar fi avut mari șanse să câștige primăria și la alegerile din 2020.

Întrebat, joi, de corespondentul MEDIAFAX, de ce s-a hotărât devină europarlamentar, edilul a răspuns că, în opinia sa, a venit timpul ca funcția de parlamentar european să nu mai însemne doar „o dispensă acordată unor politicieni, aleşi, favorizaţi”, ci să fie ocupată de oameni capabili să aducă în țară bani europeni.

„Sunt un om care nu pleacă la drum cu o coală albă şi nici la prins fluturi, fluturaşi de salariu. De fapt, sunt om care nu pleacă. Merge doar în alt birou, îşi schimbă colegii, într-un parteneriat garantat de tot ceea ce am realizat în ultimii ani la Alba Iulia. Cred cu tărie că aceste alegeri europarlamentare sunt aproape singurele care nu aduc partidelor o bătălie electorală, un scor, ci aduc ceva important celor care votează. În primul rând, banii europeni. Pentru că sunt singurii pe care România a contat şi care au venit cu adevărat în ultimii ani. Europa şi instituţiile ei sunt singurele care au produs cele mai mici dezamăgiri românilor. Tocmai din acest motiv, cei pe care îi trimitem acolo trebuie să fie mesageri legitimi, atât pentru ce trebuie să audă Europa dinspre România cât şi invers”, a declarat Mircea Hava.

În opinia sa, România are nevoie să fie reprezentată la Bruxelles de oameni cu experiență în accesarea fondurilor europene, iar el se consideră pregătit pentru acest lucru, spunând că cea mai bună dovadă este transformarea prin care a trecut Alba Iulia, în ultimii 20 e ani.

„Mâna întinsă spre Bucureşti a dispărut din Alba Iulia de mai bine de 20 de ani, pentru că nu suntem noi construiţi pentru asta dar şi pentru că, în 90% din cazuri, de la Bucureşti am primit doar praful de pe toba, nici măcar beţele, să putem bate şi face puţină gălăgie, să ne facem și noi auziţi. Suntem însă printre cei mai inspiraţi pentru că, odată ce-am văzut ce vânturi ne bat de către Bucureşti, am ales pentru Alba Iulia cealaltă cale, cea europeană”, a explicat primarul.

Hava consideră cerinţe eliminatorii pentru oricare candidat la Parlamentul European „competența şi expertiza demonstrate acasă”.

„Nu merg la Bruxelles pentru a mă acomoda şi a-mi completa cunoştinţele, ci pentru a face acordul fin dintre nevoile administraţiilor şi regiunilor din România şi ceea ce are Europa de oferit. Cerinţa eliminatorie pentru oricare candidat la Parlamentul European ar fi competența şi expertiza demonstrate acasă la el, în ţară, oraşul, comună, satul, chiar cătunul lui”, a mai declarat primarul din Alba Iulia.

Referitor la ținta pe care și-a propus-o, în cazul în care va câștiga, candidatul la europarlamentare Mircea Hava a declarat că și-ar dori să reducă birocraţia asociată cheltuirii fondurilor europene care în acest reprezintă o povară pentru cei care lucrează cu bani europeni.

Lista cu candidații eligibili, validați, joi, în Biroul Politic Național al PNL este următoarea:
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus