Stiri de ultima ora

Ministrul Dezvoltării: De azi facem plăţi pentru PNDL. Un lucru stupefiant: pentru un ordin avem nevoie de 14 semnături

Ministrul Dezvoltării: De azi facem plăţi pentru PNDL. Un lucru stupefiant: pentru un ordin avem nevoie de 14 semnături
Actualitate
Ion Ștefan a declarat că plățile pentru Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) vor începe în cursul acestei zilei. Ministrul Dezvoltării a precizat că pentru un ordin de plată este nevoie de 14 semnături, ceea ce este "un lucru stupefiant".

"Începând de astăzi (vineri - n.r.) vom face plăţi PNDL. Primele plăţi vor fi realizate astăzi. Aș vrea să vă mai spun ceva, un lucru stupefiant. Pentru a face un ordin de plată, avem nevoie de 14 semnături. Trebuie să semneze ministrul Lucrărilor Publice, directorul general Direcția Generală Infrastructură, director general adjunct, șef serviciu, ministrul trebuie să aprobe, directorul general dezvoltarea...", a afirmat Ion Ștefan, la ședința de Guvern de vineri.

Premierul Ludovic Orban a declarat că ministrul poate efectua o modificare prin ordin de ministru: "Asta este o chestiune pe care simplificarea o puteți opera dumneavoastră, fie prin ordin de ministru, fie prin reducerea numărului de semnături".

"Sunt prevederi legale. Trebuie să operăm modificări în acest sens, mi se pare prea mult 14 semnături pentru un ordin de plată", i-a explicat Ion Ștefan șefului Executivului

Orban este convins că ministrul Dezvoltării poate obține semnăturile necesare în timp util.

"Sunt convins că veţi obţine foarte repede cele 14 semnături ca să putem plăti până se închide Trezoreria", i-a replicat Orban ministrului Dezvoltării.
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus