Stiri de ultima ora

Material inteligent, inspirat din comportamentul plantelor carnivore

Material inteligent, inspirat din comportamentul plantelor carnivore
Actualitate
Nu doar artiştii pot fi inspiraţi de ceea ce văd în jurul lor în natură. Şi cercetătorii în robotică au găsit rezolvarea unei probleme vechi.

„Gândiţi-vă la o plantă carnivoră care îşi închide frunzele când este atinsă de o insectă. Într-un scenariu ideal, roboţii construiţi din materiale flexibile ar imita comportamentul inteligent şi autonom văzut în natură”, se arată în prezentarea materialului.

Cu ajutorul unor metale lichide, cercetătorii cred că au găsit soluţia pentru ca un material să reacţioneze automat la diferiţi stimuli. Un curent electric sau presiunea provoacă o reacţie automată. Iar cercetătorii cred că descoperirea va permite crearea unor roboţi cu reacţii apropiate de ale oamenilor. 

ULTIMELE ȘTIRI

„Un dispozitiv de prindere autonom a transportat o coacăză când materialul a fost în mod repetat întins şi eliberat. Cercetătorii spun că aceste materiale sensibile la presiune şi întindere pot fi adaptate pentru folosirea la roboţi care au sarcini complexe sau locomotorii”, se mai spune în prezentare.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus