Stiri de ultima ora

Manfred Weber a făcut SCANDAL, când a aflat că PNL are o singură femeie pe lista pentru europarlamentare: Trebuie să existe această egalitate de gen - VIDEO

Manfred Weber a făcut SCANDAL, când a aflat că PNL are o singură femeie pe lista pentru europarlamentare:  Trebuie să existe această egalitate de gen  - VIDEO
Actualitate
Liderul grupului PPE în PE, Manfred Weber , a declarat, întrebat cum vede faptul că pe locurile eligibile ale PNL la europarlamentare este o singură femeie, că în grupul popularilor europeni există o regulă că „trebuie să avem 50% femei”, iar pe termen lung trebuie să fie egalitate de gen.

„Mă gândesc că femeia care ocupă acest loc și trebuie să vă spun că este o femeie foarte puternică nominalizată din partea PNL, Adina face treabă la nivel european, vicepreședinte al Parlamentului European, așadar contribuția ei este importantă și mă bazez pe ea. Iar pe termen lung, da aveți dreptate, la grupul politic PPE avem regulă și anume că la Președinție trebuie să avem 50% femei. Așadar, pe termen lung, cu siguranță trebuie să existe această egalitate de gen care să fie respectată”, a afirmat Manfred Weber, într-o conferință de presă după Summitul PPE la București, întrebat dacă e o problemă de reprezentantivitate faptul că pe lista PNL la europene este o singură femeie.

Acesta a adăugat că lista liberalilor la alegerile pentru PE este „un mix bun”, între oameni care vin din afara politicii, a eurodeputaților care au deja experiență și a primarilor.

„Vreau să subliniez că am văzut lista și prezentarea acesteia și există un echilibru bun între politicieni și primari, colegi buni, avem chipuri noi, cum ar fi domnul Bogdan, candidatul de top, și de asemenea colegi experimentați, cu experiență în PE. Pe aceștia nu vrem să îi pierdem pentru că ei fac o treabă foarte bună. Pentru a avea o mai bună înțelegere, atunci când ți-ai construit o rețea, mă refer la Siegfried Mureșan, Marian-Jean Marinescu, ei au construit deja o rețea de contacte, îi cunosc pe ceilalți din celelalte partide, de la delegații și în felul acesta devin mai puternici. Apreciez foarte mult că printre primii zece sunt mulți colegi care beneficiază deja de acest lucru și știu cum se mișcă treaba. Cred că este un mix bun între chipuri noi care vin din exterior și sunt reprezentați bine primarii de la nivelul local și cei experimentați”, a conchis Weber.

Biroul Politic Național al PNL a validat, joi, lista cu candidații pentru alegerile europene. Liberalii au ales ca lista să fie deschisă de realizatorul TV Rareș Bogdan, reînscris recent în partid.

Lista candidaților eligibili, validați de PNL este următoarea: 1. Rareș Bogdan, jurnalist Realitatea TV, 2. Mircea Hava, primar Alba Iulia, 3. Siegfried Mureșan, europarlamentar, 4. Daniel Buda, europarlamentar, 5. Adina Vălean, europarlamentar, 6. Vasile Blaga, fost co-președinte PNL, fost președinte PDL, 7. Dan Motreanu, fost deputat, fost secretar general PNL, 8. Gheorghe Falcă, primar Arad, 9. Cristian Bușoi, europarlamentar, 10. Marian-Jean Marinescu, europarlamentar, 11. Vlad Nistor, 12. Mihai Țurcanu, europarlamentar, 13. Violeta Alexandru, 14. Ligia Ionescu Popescu, 15. Laura Dimitriu.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus