Stiri de ultima ora

MAI: 7.000 de sancțiuni contravenționale, aplicate în ultima săptămână pentru nerespectarea măsurilor sanitare |

MAI: 7.000 de sancțiuni contravenționale, aplicate în ultima săptămână pentru nerespectarea măsurilor sanitare |
Actualitate
MAI: 7.000 de sancțiuni contravenționale, aplicate în ultima săptămână pentru nerespectarea măsurilor sanitare

Un articol de: George Lupu - 18 Sep 2020, 15:30

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-şef de poliţie Monica Dajbog, a anunțat vineri în cadrul unei declarații de presă că în ultima săptămână polițiștii au desfășurat 42 de operațiuni de amploare, unele dintre acestea culminând cu destructurarea mai multor grupări de crimă organizată. În ceea ce privește încălcarea măsurilor de protecție sanitară, au fost verificate aproximativ 160.000 de persoane și 18.000 de operatori economici, fiind aplicate în jur de 7.000 de sancțiuni contravenționale.

Ce sancțiuni au aplicat oamenii legii 

“Structurile MAI au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea infracționalității inclusiv în ceea ce privește criminalitatea organizată. Au fost desfășurate 42 de acțiuni operative de amploare care au inclus aproape 200 de percheziții în cadrul unor dosare penale în care se fac cercetări sub supravegherea procurorilor pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă, trafic intern și internațional de mare risc, delapidare, tăinuire, furt, șantaj, amenințare, braconaj sau nerespeectarea regimului armelor și a munițiilor. 37 de persoane au fost arestate preveniv, 65 reținute iar față de alte 60 s-a dispus măsura arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. Au fost dispuse măsuri asiguratorii în valoare de peste 15 milioane de lei”.

Oficialul MAI a men’ionat cele mai importante operațiuni de destructurare a grupărilor de crimă organizată:

Destructurarea unei grupări infracționale specializată în trafic de droguri de risc și mare risc. Începând cu anul 2018 liderul grupării ar fi creat și dezvoltat o rețea de aprovizionare preparare și comercializare a drogurilor. Aprovizionarea s-ar fi făcut prin plasarea unor comenzi in mediul online pe site-uri din Olanda și China.

O altă operațiune de amploare este așa numita acțiune “Los blancos” desfășurată pe teritoriul mai multor state: România, Italia, Olanda, Grecia , Ungaria, Spania, Albania, Franța si Emiratele Arabe Unite. A vizat o rețea de trafic de cocaină care acționa la nivel internațional. Pe teritoriul României operațiunea a vizat pe unul dintre membrii importanți ai rețelei. Acesta a fost arestat preventiv, urmând să fie dat pe mâna autorităților italiene.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus