Stiri de ultima ora

Macron vrea să coopereze cu Putin în lupta împotriva terorismului şi imigraţiei clandestine

Macron vrea să coopereze cu Putin în lupta împotriva terorismului şi imigraţiei clandestine
Actualitate
Macron vrea să coopereze cu Putin în lupta împotriva terorismului şi imigraţiei clandestine

21-10-2020 12:27 Autor: Stirileprotv.ro

Preşedintele francez Emmanuel Macron i-a cerut omologului său rus Vladimir Putin o ”consolidare” a cooperării bilaterale ”în domeniul luptei împotriva terorismului şi imigraţiei clandestine”.

Decizia lui Macron vine după atentatul comis vineri în regiunea pariziană de către un tânăr rus de origine cecenă, a anunţat Palatul Elysée, relatează AFP, conform News.ro. Emmanuel Macron ”a discutat la telefon cu preşedintele Federaţiei ruse Vladimir Putin” şi ”şi-a exprimat dorinţa unei consolidări a cooperării franco-ruse în domeniul luptei împotriva terorismului şi imigraţiei clandestine”, a anunţat marţi, într-un comunicat, Palatul Elysée, fără să facă alte precizări. Preşedinţia rusă a anunţat, la rândul său, că Vladimir Putin i-a transmis ”condoleanţele sale cu privire la atentatul terorist de la 16 octombrie, la periferia Parisului, uciderea barbară a unui profesor francez” Samuel Paty. ”În acest context, cele două părţi şi-au reafirmat interesul reciproc de a-şi intensifica eforturile comune în lupta împotriva terorismului şi răspândirii ideologiei extremiste”, potrivit Kremlinului.

Ambasada Rusiei la Paris a subliniat sâmbătă că atacatorul cecen în vârstă de 18 ani, acuzat de decapitarea lui Samuel Paty, nu mai avea legătură cu Moscova din 2008. ”Această crimă nu are nimic a face cu Rusia, dat fiind că acest individ trăia în Franţa de 12 ani şi a fost primit de către partea franceză”, a declarat pentru agenţia rusă de presă Tass ambasada. Ambasada a mai subliniat că presupusul atacator, care a fost ucis, Abdoullakh Anzorov, a sosit în Franţa la vârsta de şase ani, împreună cu întreaga sa familie, care a obţinut statut de refugiată, ceea ce a condus în mod automat la retragere a cetăţeniie ruse. Preşedintele cecen Ramzan Kadîrov a condamnat sâmbătă decapitarea, a prezentat condoleanţe familiei profesorului şi a îndemnat Franţa să nu-i ”provoace” pe musulmani. Kadîrov a subliniat că Abdoullakh Anzorov a fost elev în Franţa şi că a vizitat Cecenia o singură dată, pe când avea vârsta de doi ani.
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus