Stiri de ultima ora

Măsuri anti COVOD-19: Portugalia interzice călătoriile interne şi închide şcolile în preajma sărbătorilor naţionale

Măsuri anti COVOD-19: Portugalia interzice călătoriile interne şi închide şcolile în preajma sărbătorilor naţionale
Actualitate
Călătoriile între oraşe vor fi interzise de la ora 23:00, pe 27 noiembrie, până la 5 dimineaţa, pe 2 decembrie, şi apoi din nou de la 11 p.m. pe 4 decembrie până la 5 dimineaţa pe 9 decembrie, pentru a limita circulaţia în preajma sărbătorilor naţionale de 1 decembrie şi 8 decembrie.

Şcolile se vor închide luni, înainte de ambele sărbători, în timp ce companiile trebuie să închidă devreme. Angajatorii sunt încurajaţi să ofere lucrătorilor o zi liberă pentru a minimiza activitatea de călătorie.

ULTIMELE ȘTIRI

„Continuăm să avem un număr foarte mare de cazuri, ceea ce reprezintă o ameninţare pentru sănătate", a declarat Costa într-o conferinţă de presă. „Trebuie să fim perseverenţi nu numai pentru a opri această rată de creştere, ci şi să o inversăm”.

Măştile, deja obligatorii în spaţiile comerciale publice şi închise, sunt acum obligatorii şi la locul de muncă, a spus Costa.

Interzicerea circulaţiei pe timp de noapte şi în weekend după ora 13:00 în 191 de municipalităţi începând cu 9 noiembrie va continua în 174 de municipalităţi cu rate de infecţie deosebit de mari pentru încă două săptămâni.

Portugalia a raportat 62 de decese şi 6.472 de cazuri de coronavirus sâmbătă, mai ales în nordul ţării, ceea ce a dus numărul total de infecţii la 255.970 de cazuri, cu 3.824 de decese.

Numărul de cazuri a crescut semnificativ de la sfârşitul lunii septembrie, ratele zilnice medii crescând de la aproximativ 300 în vară la 6.000 în ultimele săptămâni, în ciuda faptului că testele au crescut doar de trei ori, arată datele ministerului sănătăţii.

Ţara cu aproximativ 10 milioane de oameni ocupă locul şapte în Europa la numărul de cazuri la 100.000 de persoane şi locul 14 pentru numărul de decese noi, conform Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus