Stiri de ultima ora

MĂCEL pe Everest! China a închis tabăra de la bază: În numai o săptămână, muntele a luat mai multe suflete decât în tot anul trecut

MĂCEL pe Everest! China a închis tabăra de la bază: În numai o săptămână, muntele a luat mai multe suflete decât în tot anul trecut
Actualitate
Potrivit NBC, cei trei, de naţionalitate indiană, au murit joi de epuizare, doi (Anjali Kulkarni, de 54 de ani, şi Kalpana Das, de 49 de ani) în timp ce coborau muntele, iar al treilea (Nihal Bagwan, de 27 de ani), în timp ce aştepta la coada formată pentru a putea ajunge la vârf.

Moartea lor survine pe fondul aglomerării înregistrate în apropierea vârfului, în contextul în care un număr record de alpinişti escaladează masivul, în pofida apelurilor la limitarea numărului de permise acordate pentru ascensiune.

Autorităţile nepaleze au emis un număr de 381 autorizaţii, la un preţ de 11.000 de dolari fiecare, pentru sezonul de alpinism de primăvară din acest an pe cel mai înalt vârf din lume.

De asemenea, un austriac în vârstă de 65 de ani a murit pe partea nordică a muntelui, care aparţine Tibetului.

Miercuri, un alt indian şi un american şi-au pierdut viaţa. De asemenea, un căţărător irlandez ar fi murit după ce a căzut în "Zona Morţii", aflată la o altitudine de peste 8.000 de metri, pe 16 mai.

Prin comparaţie, în sezonul de alpinism din primăvara anului trecut, cinci persoane şi-au pierdut viaţa pe Everest şi una pe Lhotse.

Numărul celor care escaladează Everestul în 2019 ar putea depăşi recordul de anul trecut, de 807 de persoane ajunse pe vârf.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus