Stiri de ultima ora

Ludovic Orban dă CU FLIT îngrijorărilor pe tema exploziei euro: Nu sunt motive de îngrijorare în privința deprecierii leului

Ludovic Orban dă CU FLIT îngrijorărilor pe tema exploziei euro: Nu sunt motive de îngrijorare în privința deprecierii leului
Actualitate
Premierul Ludovic Orban a declarat, marți, că nu există motive de îngrijorare în privința deprecierii leului.

"În mod evident acest curs de schimb este determinat de foarte mulți factori. Se știe că decembrie este o lună în care crește consumul. Noi avem un deficit comercial foarte mare, nevoia de produse din import în luna decembrie crește foarte mult și din cauza asta există o cerere foarte mare de euro care creează presiune asupra cursului de schimb euro-leu", a precizat Ludovic Orban, prezent la un eveniment la Banca Națională a României (BNR), conform Mediafax.

În ultimele patru săptămâni leul și-a accentuat tendința de depreciere demarată în septembrie în raport cu moneda unică europeană, atingând noi minime istorice atât pe interbancar cât și pe piața valutară unde joacă și bancheri de investiții cu activități internaționale.

Leul a câștigat teren în fața euro în ultimele zile însă euro continua să se tranzacționeze în preajma maximului istoric de 4,7808 lei înregistrat joi, 21 noiembrie.

Marți, un euro a fost cotat de BNR la 4,7762 lei, în scădere față de luni, când un euro era cotat la 4,7777 lei.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus