Stiri de ultima ora

Lista completă a PSD pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020. Cine sunt greii care nu se mai regăsesc și care sunt intrările spectaculoase/ DOCUMENT

Lista completă a PSD pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020. Cine sunt greii care nu se mai regăsesc și care sunt intrările spectaculoase/ DOCUMENT
Actualitate
Termenul pentru depunerease încheie joi. Social-democrații și-au depus deja candidaturile la alegerile parlamentare din 6 decembrie . La nivel oficial, organizațiile au fost cele care au propus candidații, dar în realitate conducerea partidului a tăiat de pe liste persoanele de care a dorit să scape. Practic, prin reglare de conturi, conducerea PSD i-a tras pe linie moartă pe Marian Oprișan , Viorica Dăncilă , Florin Iordache , Eugen Nicolicea și Șerban Nicolae . În locul lor PSD vrea să câștige cu medici cunoscuți ca Alexandru Rafila , Adrian Streinu-Cercel sau Patriciu Achimaș-Cadariu dar în spatele acestor nume sunt strecurați și candidați controversați.

Lista candidaților pentru alegerile parlamentare a fost validată în etape, în trei ședințe ale Consiliului Național Politic.

Astfel, lista candidaților pentru 15 organizații a fost validată miercuri seară, după scandalul Marian Oprișan - Marcel Ciolacu . Candidatura lui Oprișan a fost respinsă de conducerea PSD la solicitarea expresă a lui Marcel Ciolacu, care a considerat că "nu este oportună" prezența acestuia pe lista PSD.

Excluderea lui Oprișan de pe lista PSD la parlamentare nu este o surpriză pentru că Marcel Ciolacu este în conflict direct cu acesta iar cei doi au fost la un pas de bătaie în trecut.

În urmă cu două zile, Oprișan a convocat o ședință a organizației PSD Vrancea, s-a pus candidat la parlamentare și l-a exclus din organizație pe Angel Tâlvar, numit șeful organizației de conducerea centrală.

Chiar dacă au fost eliminați parlamentarii care l-au susținut pe Liviu Dragnea și persoanele incomode pentru actuala conducere, apar nume noi, dar controversate, pe locuri eligibile. Printre acestea se regăsesc fosta judecătoare CCR Maya Teodoriu, avocata lui Dumitru Dragomir, Laura Vicol, și omul de casă al lui Dan Voiculescu fosta ministră Grațiela Gavrilescu .

Laura Vicol, fosta avocată a Alinei Bica și a lui Daniel Dragomir candidează din partea PSD Dolj la Senat. Aceasta a fost trimisă în judecată de DNA în 2016 pentru favorizarea făptuitorului şi fals în înscrisuri şi a fost declarată nevinovată de ÎCCJ. De asemenea, Vicol a promovat modificările nocive făcute de PSD la legile justiției.

Grațiela Gavrilescu, membru PP-USL va candida pe un loc eligibil la Camera Deputaților din partea PSD Prahova. Fost ministru al Mediului în guvernele PSD-ALDE, Grațiela Gavrilescu a fost constant susținută de Dan Voiculescu și a migrat pe la PUR, PLR, ALDE, Forța Națională și acum la PP-USL.

Fiul lui Cristian Popescu Piedone a primit un loc eligibil pe lista pentru Camera Deputaţilor a PSD Suceava deși este membru al PPU-SL și liderul organizației de la Sectorul 5, Bucureşti.

Celebrii deputați Adrian Solomon și Irinel Stativă, care au provocat un scandal în luna iulie pentru că au refuzat să poarte mască într-un fast-food din Centrul Vechi și s-au certat cu polițiștii, sunt puși pe locuri eligibile pe lista PSD Vaslui.

Steluţa Cătăniciu candidează din partea PSD pentru un loc eligibil la Camera Deputaților. Cătăniciu este cunoscută pentru poziția sa împotriva justiției, susținător al măcelăririi Codurilor Penale în favoarea lui Liviu Dragnea. După ce a trecut prin PSD, PRO România și ALDE s-a înscris în partidul lui Voiculescu, PP-USL. Din această poziție este susținută de PSD pe un post eligibil la Camera Deputaților.

Dumitrița Gliga, fiica liderului PSD Mureș Vasile Gliga a fost pusă pe un loc eligibil de deputat. Vasile Gliga nu a mai putut candida pentru că a fost condamnat la închisoare pentru infracțiuni legate de funcția publică exercitată, cauză din care are interdicție până în 16 noiembrie 2020 de a mai exercita o funcție sau demnitate publică.

În paralel, PSD a anunțat cu surle și trâmbițe înscrierea mai multor medici celebri în partid. Alexandru Rafila și Streinu Cercel sunt numele pe care PSD mizează să tragă în sus lista la parlamentare. Cei doi vor deschide lista la București pentru Camera Deputaților și, respectiv, Senat. Alexandru Rafila este afectat de scandalul legat de apartenența tatălui său la structurile Securității.

Vezi și lista completă a candidatilor PNL pentru alegerile parlamentare 2020. Pe locuri eligibile, nouă traseiști și patru foști miniștri promovați de Dragnea și Voiculescu

Lista medicilor candidați PSD la Parlament

Fostul ministru al Sănătății în guvernul Cioloș, Patriciu Achimaș-Cadariu candidează la Camera Deputaților din partea PSD Cluj.

Rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş (UMFST) Leonard Azamfirei va candida pe listele PSD la alegerile parlamentare

Directorul Spitalului Colentina Remus Mihalcea care va deschide lista PSD pentru Camera Deputaţilor în Argeş.

De asemenea, în județul Bacău listele pentru Senat vor fi deschise de Bianca Purcărin, medic la Spitalul Județean de Urgență Bacău, și Cristina Pravăț, profesor la Universitatea „Vasile Alecsandri”.

Noi membri PSD pe locuri eligibile la Parlament

Dumitru Coarnă , președintele Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România, va fi primul pe lista la Camera Deputaților din partea PSD Călărași.

Un alt nume cunoscut este cel al lui Adrian Chesnoiu, director al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) care va deschide lista pentru Camera Deputaților în Olt.

La Cluj, PSD îl propune pentru Camera Deputaţilor de fostul arbitru internaţional Patriţiu Abrudan, actual director regional Banca Transilvania.

Lista parlamentarilor care nu mai prind un loc eligibil pentru legislatura 2020-2024

La nivel oficial, organizațiile au fost cele care au propus candidații însă în realitate conducerea partidului a tăiat de pe liste persoanele de care a dorit să scape. Practic, prin reglare de conturi, conducerea PSD a tras pe linie moartă mai mulți parlamentari și foști miniștri care au fost alături de Liviu Dragnea.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus