Stiri de ultima ora

LECȚIA DE CURAJ Un lugojean aflat în scaun cu rotile a pornit în CURSA VIEȚII | Vrea să ajungă la PARLAMENTUL EUROPEAN ca să spună cum sunt tratate persoanele cu handicap în România

LECȚIA DE CURAJ Un lugojean aflat în scaun cu rotile a pornit în CURSA VIEȚII | Vrea să ajungă la PARLAMENTUL EUROPEAN ca să spună cum sunt tratate persoanele cu handicap în România
Actualitate
Vasile Stoica a ajuns deja la jumătatea drumului și chiar dacă se descurcă greu din punct de vedere financiar, speră să găsească pe traseu oameni care să-i întindă o mână de ajutor și să-i ofere un loc de cazare pentru a se putea reface și astfel, să poată continua călătoria inedită.

Lugojeanul vrea să devină mesagerul persoanelor cu handicap și să transmită dorința acestora de a avea mai multă accesibilitate în toate aspectele vieții cotidiene. Maratonul are sloganul “Europa fără bariere” și are un caracter internațional, pentru că în proiect sunt implicate mai multe organizații. Mai mult, pe parcursul călătoriei în cărucior rulant, Vasile Stoica va încheia parteneriate de colaborare cu cel puțin șase cluburi sportive din străinătate.

“Prin acest eveniment, Clubul Sportiv al Handicapaţilor Fizic ”Maraton 93” Lugoj, în frunte cu maratonistul Vasile Stoica, doreşte să schimbe mentalitatea oamenilor legat de persoanele cu dizabilităţi, să aducă în atenţia opiniei publice integrarea în societate a persoanelor cu handicap şi să lupte pentru accesibilizarea spaţiului urban şi al instituţiilor publice”.

Vă reamintim că Vasile Stoica a traversat America pe Route 66 de la Los Angeles la Chicago, a făcut o călătorie până la cel mai vestic punct al Europei și o alta până la cel mai nordic. De asemenea, bărbatul aflat în scaun cu rotile a realizat un turneu în jurul lumii de 36.000 de kilometri într-un an de zile și a intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai lungă distanță parcursă în 24 de ore în fotoliu rulant.
nasul.tv

Articole similare :
comments powered by Disqus